Hračky, které vaše kotě určitě zabaví na celý den

Přibylo vám do rodiny koťátko? Kočky jsou od přírody lovci, kteří se vrhají za vším, co se kolem nich šustne. A nemusí to být nutně myš! Lovecké instinkty v nich zaručeně probudí i mnohé hračky pro kočky, které je mnohdy dokáží zabavit na celý den.  Obecně Hračky pro kočky vždy vybírejte podle toho, jak aktivního […]

Přibylo vám do rodiny koťátko? Kočky jsou od přírody lovci, kteří se vrhají za vším, co se kolem nich šustne. A nemusí to být nutně myš! Lovecké instinkty v nich zaručeně probudí i mnohé hračky pro kočky, které je mnohdy dokáží zabavit na celý den. 

Obecně

Hračky pro kočky vždy vybírejte podle toho, jak aktivního mazlíčka doma máte. U koťat je běžné, že hýří energií a většinou si při hře vystačí samy. U starších koček je tomu přesně naopak – ty často potřebují, abyste jim při hraní asistovali nebo jim alespoň pořídili hračky, které je budou doslova vábit. Takové hračky totiž obsahují šantu kočičí nebo kozlík lékařský, což jsou bylinky, které kočkám neodolatelně voní a lákají je k mazlení.

Imitace lovu

Venkovní kočky většinu času tráví tím, co je pro ně nejpřirozenější, a to je lov. Mnohé hračky proto tuto aktivitu simulují, čímž i v domácí kočce spolehlivě probudí její přirozené instinkty a dokáží ji zabavit i na dlouhé hodiny. Pohyb kořisti nejvěrněji připomínají hračky připevněné na provázku nebo gumičce, které se často označují jako takzvané vábničky. Na podobném principu fungují i elektronické hračky, například v podobě myši nebo laserová ukazovátka. 

Interaktivní hračky

Interaktivní hračky zábavnou formou rozvíjí postřeh, šikovnost a jemnou motoriku vaší kočky. Často se jedná o hračky, které pomocí odměny v podobě pamlsku motivují kočky ke hře a bývají nekonečným zdrojem zábavy. Oblíbené jsou koulodráhy, do jejichž otvorů kočka prostrčí tlapku a snaží se koulet míček po dráze, ze které ale není úniku.