S pejskem do Mariánských Lázní? Ano!

Máte doma čtyřnohého kamaráda a dovolenou bez něj si nedovedete představit? Rádi byste poznali lázeňské město Mariánské Lázně? Pak se vám jistě budou hodit naše tipy na to, kde se s pejskem můžete ubytovat a kam se vydat. Ne všechny hotely a penziony jsou dog friendly, stejně tak turistické atrakce. I pejsek s námi může cestovat na […]

Máte doma čtyřnohého kamaráda a dovolenou bez něj si nedovedete představit? Rádi byste poznali lázeňské město Mariánské Lázně? Pak se vám jistě budou hodit naše tipy na to, kde se s pejskem můžete ubytovat a kam se vydat. Ne všechny hotely a penziony jsou dog friendly, stejně tak turistické atrakce.

I pejsek s námi může cestovat na dovolenou

Co by to bylo za odpočinek, kdybyste nevěděli, jak se má váš věrný přítel? Když budete nervózní a v myšlenkách stále utíkat tam, kde je právě pejsek, dovolenou si ani trochu neužijete.

Proč zrovna Mariánské Lázně?

Mariánské Lázně sice mezi západočeskými lázněmi patří k těm nejmladším, přesto se mohou pochlubit zajímavou historií a slavnými návštěvníky. Vždyť právě tady relaxoval J. W. Goethe, král Edward VII., F. Chopin, A. Dvořák, E. Destinová, F. Kafka a další. Ti všichni si zamilovali zdejší krajinu i hotely, které vyrostly na místě, kde dřív byl prales a bažina.

Kde se s pejskem ubytovat?

Najít hotel nebo penzion, kde jsou pejsci vítaní, může být náročné. Hodně podobně na tom často bývají rodiny s více dětmi. My tu pro vás máme pár tipů na místa, kde se s pejskem určitě ubytujete.

  • Domácí mazlíčci jsou vítaní třeba v Boutique Hotel Swisshouse, kde ke každému hostovi přistupují individuálně. Součástí hotelu je i krásná a rozlehlá zahrada s altánkem, jezírkem a dětským koutkem.
  • Se psím kamarádem se můžete ubytovat i v samém centru města v hotelu Palace Zvon s výhledem na kolonádu a Zpívající fontánu. Součástí hotelu je i nové wellness centrum, těšit se můžete i na kavárnu s živou hudbou.
  • Hvězdnou dovolenou s domácím mazlíčkem zažijete i v hotelu Spa Resort Hvězda, který patří mezi nejkrásnější budovy ve městě. Pyšní se i největším lázeňským bazénem, chodbou je propojený s Římskými Lázněmi.
  • V klidné části města hned vedle lesoparku je Falkensteiner Spa Resort Mariánské Lázně, kde vám pro domácího mazlíčka připraví pelíšek.

Kam se psem na výlet?

Ubytování vyřešeno, teď už jen vymyslet, kam se v Mariánkách s pejskem vydat na výlet. Ne do všech míst mají pejsci vstup dovolený, tak není od věci vědět, kam se v klidu můžete procházkou vypravit.

  • Velmi oblíbenou turistickou atrakcí je miniaturpark Boheminium, kde na jednom místě uvidíte zámek Lednice, Ještěd, hrad Karlštejn, vinné sklepy Strážnice, horu Říp, zámek Hluboká nad Vltavou, muzeum železnice v Lužné a další české památky. Jeden dospělý s sebou do areálu může vzít jednoho pejska.
  • Pěkná je i procházka na rozhlednu Hamelika, odkud uvidíte na lázeňskou část města Mariánské Lázně, Zelenou horu i Slavkovský les. Věž je vysoká 20 metrů a vede na ni 120 schodů.
  • Ve svahu bukového lesa nad budovou Městského muzea se rozprostírá Geologický park Mariánské Lázně, kde se seznámíte s geologickou stavbou a rostlinnými společenstvy Slavkovského lesa.

Nechcete se omezovat jen na výlety v Mariánských Lázních? Pak se vydejte na Naučnou stezku Kladskými rašeliništi, která vede po okraji národní přírodní rezervace Kladské rašeliny a obchází Kladský rybník.