Seznamte se: Omar, největší kocour na světě. Měří 1,2 metru a váží 14 kilo

VIDEO: Za největší plemeno chovných koček je obecně považována mainská mývalí. Je oblíbená pro svůj nezvyklý zjev i neobyčejnou přítulnost. Ale co se stane, když se z největší kočky stane ještě větší? To ví velmi dobře Australanka Stephanie Hirstová. Když si pořizovala koťátko mainské mývalí kočky (čtěte také: Nejoblíbenější plemena koček…), tušila, že z kocourka Omara nebude […]

VIDEO: Za největší plemeno chovných koček je obecně považována mainská mývalí. Je oblíbená pro svůj nezvyklý zjev i neobyčejnou přítulnost. Ale co se stane, když se z největší kočky stane ještě větší?

To ví velmi dobře Australanka Stephanie Hirstová. Když si pořizovala koťátko mainské mývalí kočky (čtěte také: Nejoblíbenější plemena koček…), tušila, že z kocourka Omara nebude žádný prcek, ale co z něj nakonec vyrostlo, překvapilo všechny.

Stal se šampionem díky klokanímu masu?

Omar si odmalička rád hrál se dvěma výstavními koliemi své paničky. Ta jej přes den krmila granulemi, k večeři pak dostával syrové klokaní maso. „Musíme mu kupovat jenom takové, které má kvalitu pro lidi,“ prozrazuje jeho libůstku Stephy.

Klokaní maso mu zjevně prospívá. Omar byl větší a větší, až jednoho dne dokonce přerostl i své kamarádky kolie! Nyní váží 14 kilogramů a jeho délka 120 cm ho dokonce dostala do Guinessovy knihy rekordů, podle které je Omar pravděpodobně největší domácí kočka na světě. Jeho předchůdce stejného plemene z Wakefieldu v Yorkshirském hrabství totiž měřil „jen“ 118 centimetrů.

Kocour si užívá slávy opravdové kočičí celebrity. Objevil se ve vysílání BBC i v australské televizi, kde ovšem přes svou přítulnou povahu pózoval jen velmi nerad. Na instagramovém profilu má statisíce fanoušků. Ani přes to všechno nesmí jednu věc: Spát s paničkou v posteli. „Je přece jen trochu velký a zabíral by příliš mnoho místa,“ vysvětluje Stephy Hirstová.

12 názorů na “Seznamte se: Omar, největší kocour na světě. Měří 1,2 metru a váží 14 kilo”

  1. Prosím opravte nepřesnost v článku. Tenhle nádherný kocour je větší než šeltie, nikoli kolie. Např. kolie dlouhosrstá má v kohoutku tuším 50 cm a více (psi vs. feny) a to tenhle fešák opravdu nemá. Přerostl šeltie, na videu je plemeno krásně rozpoznatelné.

  2. Je to špek. Kdyby sundal tak 2 kila, bude super. Ale to by už neznělo tak bombasticky, 12 Kg mainského kocoura sice není úplně běžné, ale zas takový zázrak to není. Naprostá většina lidí má lepší věci na práci, než měřit kočku – například udržet ji v perfektní kondici, což obezita fakt není. Ti psi nejsou kolie, nýbrž šeltie. Že kocour velkého plemene přeroste malého psa je úplně normální jev. Můj kocour taky dorostl moje kníračky, a to chovám sibiřáky, kteří jsou podle mainů výrazně menší. Kocour má pěknou hlavu i srst. Bohužel, nemůžu říct, že je celkově pěkný – stejně jako vychrtlá kočka, ani tlustá kočka není nikdy pěkná.

    1. Víte a to je právě velký omyl, lidi jako Vy nerozumí fyziologii koček a vyloží si ho jako tlustého, přesto pod tou masou chlupů máte štíhlé tělo. Každé plemeno koček má jinou postavu a jiný tvar těla, podívejte se třeba na Britskou modrou, je to svalnatý typ kočky, která je typická tím, že má dole jakýsi lalok (samci), to může vypadat, když jde jako, že tahá břicho po zemi, má mohutnou postavu, silný krk, silné tlapy a velkou hlavu. Podobný typ je Mainská, i Perská, což je zase ohromná hromada chlupů, zkuste po taková kočce denně uklízet. Úplným rozdílem jsou zase Siamské, Korat, Japonský bobtail atd. Nejprve, než začnete psát komentář a svoje moudra na diskuzi si to chce zjistit charakteristiky každého plemene, z Vás prostě čiší, že vůbec nerozumíte o čem hovoříte.

        1. Na rozdíl od pana Rudolfa já opravdu vím, o čem mluvím. Teorie načtená je jedna věc, realita nakoukaná na mnoha kočkách druhá věc. Je tlustý. Jeho pupek naprosto nekoresponduje s velikostí hlavy a mohutností končetin. Navíc jeho jemnější kožich není až tak dlouhý, aby sám o sobě ten objem vytvořil. MCO jsou atletické kočky – mají mohutné kosti, ale nejsou podsadité jako zmiňované BSL/BLH či extrémě cobby PER/EXO. Samozřejmě nesrovnávám se SIA/ORI či jinými štíhlými plemeny. Ale takové tělo v poměru k nohám nemají ani moje SIB, a ty jsou podle standardu stavěné mohutněji, i když v absolutní velikosti se MCO pochopitelně rovnat nemohou.

          1. S podivem, jak se nejraději k tématu vyjadřují ti, co něm ví nejméně a ještě se vzdělání, že jim to nikdo nežere. Sorry, běžte si laskavě mindráky léčit jinam, nejlépe na psychiatrii.

      1. Jo a jen na okraj – plemeno britská modrá neexistuje. Existuje britská krástkosrstá, která se vyskytuje v množství barevných variet, mj i v té modré, kterou máte patrně na mysli. Pak existuje Ruská modrá, ale to je úplně jiná kočka. Pak existuje ještě Kartouzská kočka, ta se vyskytuje pouze v modré barvě, ale tu jste asi také nemyslel. Když už se oháníte tím, že si má člověk nejprve něco načíst, měl byste číst z relevantní zdroje, abyste pak veřejně netrapasil, pane Rudolfe.

  3. Bílá mainka

    No tak náš Casper má pouhých 11 kil ,ale těch 1,2 m taky.Holky z Polska , které mají xxl linie ( běžně je může každý vidět na výstavách) prezentují 15 kg kousky ,a to někteří ani nejsou kastráti.Jenže o váze to vážně není.Typový kocour v ceně slušného auta může mít „jen“ 7 či 8 kg a bude to právě on, který nese předává dokonalé znaky plemene.A o tom je chov,ne o rekordech.

  4. Vít Cidlinský

    Blbost, i náš kocour má přes 15kg, je to rasa Mainská mývalí a jsou takové skoro všechby…

  5. Pingback: Nejoblíbenější plemena koček: Mainská mývalí je zároveň největší - Mazličkoviny

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *