Bizarní kočičí plemena: Elf, připomínající spíše skřítka Dobbyho

Kočku příliš nepřipomíná a už vůbec ne bájné Elfy, o jejichž podobu se při šlechtění tohoto bizarního plemene jeho „tvůrci“ snažili. Spíše se podobá nahatému skřítku Dobbymu z Harryho Pottera… Toto poněkud mystické a zcela nové plemeno vzniklo roku 2006 v USA nakřížením americké kočky curl a sphynxe. Od curla převzalo nakadeřené uši, které vzdáleně připomínají […]

Kočku příliš nepřipomíná a už vůbec ne bájné Elfy, o jejichž podobu se při šlechtění tohoto bizarního plemene jeho „tvůrci“ snažili. Spíše se podobá nahatému skřítku Dobbymu z Harryho Pottera…

Toto poněkud mystické a zcela nové plemeno vzniklo roku 2006 v USA nakřížením americké kočky curl a sphynxe. Od curla převzalo nakadeřené uši, které vzdáleně připomínají ty elfí, ze sphynxe pak zdědilo kůži bez srsti a vysoké lícní kosti.

https://youtu.be/Q2Zi4lcPBzo

Elf je stále extrémně vzácný a drahý

Jestli si chcete elfa domů pořídit, připravte si kolem 2000 dolarů. Stále je poměrně vzácný, ale také žádaný právě pro svou podobnost s Dobbym.
Za jeho podivným vzhledem se skrývají neobyčejné vlastnosti. Elf je až neskutečně inteligentní, společenský a přátelský. Stále chce být se svým pánem. Proto oželí i vycházky, stačí mu projít se po balkoně nebo po bytě. Snadno se přizpůsobuje novému prostředí i dalším zvířatům v domě.

Pokud byste si ho koupili, musíte dávat pozor, aby elf nebyl vystaven přímému slunci – nezapomeňte ho mazat opalovacím krémem. Stejně tak nesnáší drsné a chladné podmínky. Je prostě nahatý.
Jinak nevyžaduje zvláštní péči s výjimkou pravidelného otírání kožního maziva. Jinak by byl elf nepříjemný na dotek. Přes svůj bizarní zjev jde ale o zdravé plemeno bez genetických onemocnění.

Čtěte také:

Nejdražší kočičí plemena: Americký curl s kadeřavýma ušima

Nejoblíbenější kočky světa: Sphynx. Jen zvíře bez srsti, nebo staré Aztéky navštívili mimozemšťané?