Nejtlustším kocourem světa zůstane Himmy, Guiness už ale tyto „rekordy“ ignoruje

Kočky domácí už od přírody dbají na svou štíhlou linii. Na rozdíl od lidí nemají potřebu se přejídat. Jenom člověk proto může způsobit, že tato šelmička ztloustne k neuvěření. Rekordmanem byl kocour Himmy z Austrálie, který vážil přes 21 kilogramů. Himmy žil se svým majitelem Thomasem Vyseem v australském Queenslandu. Ten mu dopřával, co hrdlo ráčilo. Kocour postupně […]

Kočky domácí už od přírody dbají na svou štíhlou linii. Na rozdíl od lidí nemají potřebu se přejídat. Jenom člověk proto může způsobit, že tato šelmička ztloustne k neuvěření. Rekordmanem byl kocour Himmy z Austrálie, který vážil přes 21 kilogramů.

Himmy žil se svým majitelem Thomasem Vyseem v australském Queenslandu. Ten mu dopřával, co hrdlo ráčilo. Kocour postupně tloustl. Většinu života prospal, vstával jen proto, aby si dal něco na zub.

Guinessova kniha rekordů už podobné rekordy neuznává

Přes nelibost místního veterináře dosáhl Himmy krátce před svou smrtí váhy 21,25 kilogramů. Dlouho se ze svého rekordu netěšil. Zemřel v náručí svého majitele v roce 1986 ve věku 10 let na selhání plic. To zapříčinila právě jeho extrémní nadváha.
Krátce na to se Guinessova kniha rekordů po protestech ochranářů rozhodla podobné „výkony“ neevidovat. Snaží se tak zabránit tomu, aby lidé kvůli překonání rekordu své mazlíčky nepřekrmovali a nezkracovali jim tak život.

Překonala by ruská Katy kocoura Himmyho?

Katy z Ruska, siamská kočka, už se světového rekordu nedočká

Některé zdroje se zmiňují v souvislosti s nejtlustšími kočkami o siamské  Katy z Ruska. Ta měla atakovat váhu 50 liber, tedy 22,7 kilogramů. Sdělovací prostředky si ji všimly poté, kdy dokázala ani ne za minutu spořádat celý hotdog. „Jídlo prostě miluje, zvláště ryby a mléko se zakysanou smetanou,“ říkala její majitelka Tamara Japugovová. Ta doufala, že se její kočka stane rekordmankou, která by Himmyho překonala, ale z výše uvedeného důvodu se tak nestalo a podobné snahy o rekord jsou tedy do budoucna zbytečné.

23 názorů na “Nejtlustším kocourem světa zůstane Himmy, Guiness už ale tyto „rekordy“ ignoruje”

  1. Martin K.

    Já říkám stále že Američané nejsou normální lidi a oni se najdou i v Austrálii zemi Skipiho.

    1. Jan Perun

      Zato ta rusanda byla prudce inteligentní. Blbec se najde všude.

  2. Nechápu, jak se podaří kočku takhle prezrat. Naše kočičky nikdy nejí vic, nez potřebují. Jestli přesáhnou svou ideální vahu,tak prostě misku ignorují a pořádají divoké sprinty na pětetru😉

    1. Prý kočku překrmili sušenkami podobnými tatrankám.
      Také jsem někde slyšel, že po skořici se mohou kočky utlouct.

      1. Yk11, inzulin nebo jiny lek na rust tkane ci stimulaci proteinu. Zadne abnormalni zvirata nejsou bez anabolik.. stejne jak vecne mlade celebrity.

  3. Ta první fotka fotomontaž ne trochu malá hlava🤔

    1. jo? a copak třeba tlustej člověk má velkou hlavu? hlava je tvořena lebkou a lebka je kost a kosti netloustnou….

  4. Jak tohle může někdo chtít udělat svému mazlíčkovi, takovému člověku bych zvíře okamžitě odebrala a zakázala mít jakákoliv další! Hnus…

  5. Není to náhodou týrání zvířat? Toho do knihy rekordů vůbec nepatří.

  6. Kočky jsou tak tlusté, že se ani nemohou hýbat a dokonce na tu tloušťku umírají…? Kdyby si zapnuly noťas či televizor (resp. jejich páníčci) a řídily se stovkami návodů a reklam na hubnutí, bylo by jim na světě hej!

  7. Tak hlavně že to po tolika desetiletích Guinessovi došlo, to je na státní vyznamenání 🙁

  8. Není to jak to vypadá. Kočka není husa a nedá se krmit. Mám dvě a protože nechci omezovat tu štíhlou, mají v misce, tak jak radí ostatní chovatelé. Ta obézní si něco asi prožila, má i kratší a špatně srostlý ocásek. Tak žijeme jak se dá, ne všichni musí být štíhlí.

  9. Asi rozhodnutí Guinessovi urychlilo to ,že se měla rekordmankou stát Ruská kočka 🙂

Diskuse uzavřena.