Pojistěte psa proti úrazu i blbosti

Máte doma chlupáče, který je pro vás dalším plnohodnotným členem rodiny? Vyrážíte s ním na pravidelné procházky, při kterých skotačí? Bojíte se, aby se nezranil nebo někomu něco nevyvedl? Sjednejte mu pojištění proti úrazu i blbosti a chraňte se před možnými důsledky. I pejsci mohou být pojištění Pojištění pejska funguje podobně jako pojištění u lidí a […]

Máte doma chlupáče, který je pro vás dalším plnohodnotným členem rodiny? Vyrážíte s ním na pravidelné procházky, při kterých skotačí? Bojíte se, aby se nezranil nebo někomu něco nevyvedl? Sjednejte mu pojištění proti úrazu i blbosti a chraňte se před možnými důsledky.

I pejsci mohou být pojištění

Pojištění pejska funguje podobně jako pojištění u lidí a patří do něj jak pojištění odpovědnosti, tak pojištění zdravotních nákladů pro případ nemoci nebo úrazu. Pravidelnou veterinární péči nehradí, ale když dojde na úraz nebo nemoc, dokáže vám ušetřit pěknou sumu peněz.

Víte, že pojištění odpovědnosti často nazýváme „pojistkou na blbost“? Jeho sjednání dneska už není ničím výjimečným, ale pojistit si domácího mazlíčka? Možná ani nevíte, že to vůbec je možné.

Ani pejskům se nevyhýbají úrazy

S domácími mazlíčky zažíváme hromadu radosti, přesto ani jim se nevyhýbají úrazy. Stačí chvilka nepozornosti a dojde k neštěstí, pejsek si zraní tlapku nebo jinou část těla. Stejně tak může pejsek prostě onemocnět. Jako lidé. Léčba je pak zdlouhavá, trvá klidně i týdny a náklady šplhají do hrůzných výšin.

Zatímco vy ale máte kartičku pojištěnce a nárok na lékařskou péči, pes nebo kočka nic takového nemají a veškeré náklady tak leží na vašich bedrech. Když pejska pojistíte, ušetříte na výdajích nemalé peníze.

Víte, že můžete pojistit jak veterinární péči u pejska nebo kočičky, tak náklady na jeho náhradní ubytování v případě hospitalizace jejich majitele a pojištění úhynu?

Zdroj: fotobanka

Pes je pes a stane se, že způsobí nějakou škodu

Ať už pejsek rozkouše někomu boty, roztrhne kalhoty, rozeběhne se za sousedovic kočkou a rozbije skleník, poškrábe nábytek, poničí koberec, způsobí někomu újmu na zdraví nebo se stane viníkem dopravní nehody, máte zaděláno na pořádný průšvih.

Náhrada škody taky bývá docela vysoká. Když ale pejska připojistíte, zaplatíte sice nějakou tu korunu na pojištění navíc, ale nemusíte se bát tak vysoké náhrady škody.

Jaké jsou podmínky pro pojištění pejska?

  • Pejsek musí mít očkovací průkaz a podstoupit očkování proti vzteklině, psince a dalším chorobám.
  • Mladší pejsci musí mít mikročip, u těch starších stačí tetování.
  • Často bývá třeba doložit dobrozdání veterinárního lékaře, které nesmí být starší než jeden týden.
  • Pozor na věk zvířete. Pojistit můžete půlroční štěně, u starších psů si pojišťovny už dávají pozor a mají nastavený věkový limit. Nejčastěji jde o limit 8 let, v případě úhynu pak bývá limit nižší, kolem 5 let.
  • Můžete pojistit jak pejska s průkazem původu, tak bez něj.

Víte, že i pojištění psa má své výluky?

Je to tak, i v tomto případě se najdou situace, kdy pojišťovna odmítne plnit. Nejčastěji jde o opomenutí majitele nebo špatné stravovací návyky vašeho chlupatého kamaráda.