Francouzský buldoček

Ačkoliv to nevypadá jedná se o plemeno velmi aktivní a společenské. Francouzský buldoček působí na své okolí jako domácí povaleč. Ve skutečnosti ale miluje procházky, sport a akčnější hry. Charisma Buldočci patří k vyhledávaným plemenům pro svoji dobrou náladu a ochotu učit se. Jde o velmi inteligentní rasu, pro svého majitele je schopný splnit a […]

Buldoček

Ačkoliv to nevypadá jedná se o plemeno velmi aktivní a společenské. Francouzský buldoček působí na své okolí jako domácí povaleč. Ve skutečnosti ale miluje procházky, sport a akčnější hry.

Charisma

Buldočci patří k vyhledávaným plemenům pro svoji dobrou náladu a ochotu učit se. Jde o velmi inteligentní rasu, pro svého majitele je schopný splnit a obětovat cokoliv. Najdou se mezi nimi i lenoši. Ale většina buldočků jsou bystří, družný psi, kteří milují své majitele i jejich blízké. K dětem bývá tolerantní, dokáže dát najevo, že se mu daná hra nelíbí, ale neútočí. Má rád sport.

Mezi vhodné psí sporty zařazujeme dogdancing, coursing, agility. Vždy se musí, ale řešit zatížení psa individuálně. Dle věku a kondice psa. Francouzský buldoček v letním období je náchylný na přehřátí, je důležité nezatěžovat v tomto období psa dlouhými procházkami. Postačí časté, ale krátké procházky. Vyhneme se tak nebezpečnému kolapsu. Nezapomínáme na časté doplňování čisté vody.

Francouzský buldočci mají krátký čenich a velmi často úzké nosní dírky. jejich stavba těla je pevná. Mají tuhé svalnaté tělo. Lebka i čenich jsou krátké, oči veliké. jejich srst je prakticky nenáročná, stačí jedenkrát týdně řádně vykartáčovat a zkontrolovat vrásky v obličejové časti. Velmi často dochází k usazování vlhkosti v rýhách a následně ke tvorbě infekcí.

Francouzský buldoček

Buldočci jsou zkrátka nenáročná plemena vhodná i pro začínající majitele. Mezi jejich neduhy patří chrápání, nemusí postihnout každého jedince, důvodem je jejich přešlechtění. Při výběru štěněte volíme chovatelskou stanici, která nám sdělí dostatek informací, nelitujme peněz, které si za nového mazlíčka připlatíme oproti soukromým prodejům.

V chladnějších dnech pejsky oblékáme, mohou trpět na prochladnutí. Kvůli krátkému krku místo klasického obojku volíme postroj, pro psa je to pohodlnější a bezpečnější. Mohlo bych docházet díky obojku k nechtěnému přiškrcování.

Francouzský buldočci nejsou přizpůsobeny k chovu a dlouhodobému pobytu venku. Nejlépe jim je doma, při pokojových teplotách. Milují sport, ale postačí jim krátké časté procházky. Jsou to společníci na odpočinek.

Při vybírání krmiva dáváme pozor na obsah a velikost porce, velmi snadno přibírají na váze.

Zdroj Foto: Fotobanka