Škrabadlo jako ideální hračka pro kočky žijící v domácnosti

Vzhledem k tomu, že kočka je tvor nesmírně zvídavý a vyhledává stále nová dobrodružství, vhodně zvoleným škrabadlem ji rozhodně uděláte velkou radost. Škrabadlo představuje nezbytný doplněk pro kočky, které žijí uzavřené v bytě nebo domě. Proč kočce pořídit škrabadlo? Umožňuje kočce broušení a ostření drápků, nebudete tak mít poškrábaný nábytek nebo sedací soupravu. Škrabadlo bývá […]

Vzhledem k tomu, že kočka je tvor nesmírně zvídavý a vyhledává stále nová dobrodružství, vhodně zvoleným škrabadlem ji rozhodně uděláte velkou radost. Škrabadlo představuje nezbytný doplněk pro kočky, které žijí uzavřené v bytě nebo domě.

Proč kočce pořídit škrabadlo?

Umožňuje kočce broušení a ostření drápků, nebudete tak mít poškrábaný nábytek nebo sedací soupravu. Škrabadlo bývá navíc opatřené různými prolézačkami. Díky nim kočky posilují svaly i krevní oběh. Pokud je opatřené pelíškem, poskytuje kočce ideální místo pro odpočinek a vyhlídková plošina je ideální pro ničím nerušené pozorování okolí.

Na co se zaměřit pří výběru škrabadla?

Rozhodně nevýbírejte pouze podle vzhledu. Škrabadlo je funkční doplněk a jako takový by mělo splňovat několik kritérií.

  • Prioritu představuje dostatek místa na hraní i odpočinek. Volte takový model, který kočce nabídne také dostatek možností pro šplhání.
  • Kmen škrabadla by měl být vyrobený z kvalitních materiálů. Velmi často se používá sisal.
  • Volíte-li škrabadlo větší, vybírejte takové, které bude mít dostatečnou stabilitu.
  • Pro jeho umístění volte dostatek prostoru, ideálně u okna. Kočka je totiž tvor společenský a ráda pozoruje svoje okolí.
  • Jestliže máte balkon, přes léto škrabadlo klidně postavte na něj, ale nezapomeňte na dostatečné zabezpečení balkonu. Ideální je ochranná síť.

Pořídíte-li svojí kočce kvalitní a různorodými hračkami opatřené škrabadlo, uspokojíte řadu jejích potřeb a oblíbených aktivit. Vzhledem k tomu, že kočka ráda pozoruje okolí, může tak činit z vyvýšené plochy škrabadla. Pokud jste kočičí domácnost, tak se zkrátka bez multifunkčního škrabadla neobejdete.