Vyšly Bordeří povídačky 2: Psí úsměv od ucha k uchu

Kočky, dřeváky a jitrnice, spaste své špejle a duše – statek borderáka Kubíka se ocitl v obležení rozdováděných štěňat! A s nimi přichází i druhá kniha psích pohádek Pavla Mondscheina, které dokážou pobavit i pohladit na duši. Hned po přečtení prvních stránek této modré knížky zjistíte, že Bordeří povídačky nejsou tím, co si běžně představíte pod pojmem […]

Kočky, dřeváky a jitrnice, spaste své špejle a duše – statek borderáka Kubíka se ocitl v obležení rozdováděných štěňat! A s nimi přichází i druhá kniha psích pohádek Pavla Mondscheina, které dokážou pobavit i pohladit na duši.

Hned po přečtení prvních stránek této modré knížky zjistíte, že Bordeří povídačky nejsou tím, co si běžně představíte pod pojmem „klasické pohádky pro děti“. Jedná se spíš o pohádkově laděné příběhy pro každého, kdo má rád zvířata, laskavý humor a trochu toho dobrodružství. A jestli je čtenáři osm let, nebo osmdesát, je už vedlejší. Ostatně i rozsah je mnohem větší, než bývá u pohádek zvykem. Rozverná „lumpapsiska“ zde dovádějí na více než dvou stech stranách, a i když jejich lotroviny doprovázejí báječné ilustrace od Aleny Doubravové, písmenka mají nad obrázky jasnou převahu.

Na rozdíl od prvního dílu, který vyšel v roce 2017, nejsou zdejší pohádky zcela samostatné, nýbrž na sebe navazují a dohromady vytvářejí jeden velký příběh. A na rozdíl od prvního dílu zde není borderák Kubíček na řešení záhady Mrchového kopce sám. Společnost mu kromě milovaných oveček dělá také ztřeštěná fenka Kýnka a hlavně čtveřice jejích štěňat, jejichž ňafání je slyšet na míle daleko a v patách jim kráčí hafokalypsa.

Co má ovšem „bordeří dvojka“ s prvními Povídačkami společné, je možnost číst zcela zdarma. Kromě tištěné knihy je totiž plné znění pohádek k dispozici i přímo na autorových stránkách – a to nejen jako text, nýbrž dokonce i v podobě audioknihy. Příběhy si tak může vychutnat naprosto kdokoliv, aniž by musel zaplatit jediný halíř. Na druhou stranu, kdo si potrpí na „něco navíc“, pro toho je připravená sběratelská verze se záložkou, omalovánkami, pe(s)xesem, audiobookem na DVD a bonusovou „postapohádkovou“ novelou v samostatné knížečce.

Podrobnější informace o borderáku Kubíčkovi a jeho kamarádech i různých dobrodružstvích najdete na stránkách www.borderipovidacky.cz.