Červíkův deníček – 14. díl

Ještě, že letos neplatí „únor bílý…“. Díky teplu můžu začít s tréninky venku dřív, než předchozí roky (čekala jsem na teplo, aby mi můj synek neumrzl), takže jsme se vrhli na pravidelné agitréninky ve dvou, tudíž má Červík i svoji dávku rušivek. Poctivě jsem si začala psát tréninkový plán. Červík, díky práci na zemi, vše […]

Červíkův deníček - 14. díl

Ještě, že letos neplatí „únor bílý…“. Díky teplu můžu začít s tréninky venku dřív, než předchozí roky (čekala jsem na teplo, aby mi můj synek neumrzl), takže jsme se vrhli na pravidelné agitréninky ve dvou, tudíž má Červík i svoji dávku rušivek. Poctivě jsem si začala psát tréninkový plán. Červík, díky práci na zemi, vše potřebné na agility zná, pracuje se s ním jedna báseň, ale chci dodržet „plán“ v tom smyslu, abych neměla tendenci zbytečně předbíhat (lepší projet vše, než později narazit na nějaký, byť nechtěně, přeskočený základ). Na začátku se hodně zaměřuji na práci na jedné, dvou skočkách a skokovou techniku. A samozřejmě odložení se všemožnými rušivkami.

Červíkův deníček - 14. díl2Hala – aleluja! Jsme tam! Můj plán do konce zimy mít Červíka na tréninku v hale vyšel. Nejdéle jsem měla Červíka v hale hodinu (nebyl jen jako okounějící divák, ale taky trénoval). Byly dvě slabé chvilky, ale jinak paráda, když cítí, že už je na něj vzrušení moc, tak se obrací na mě. Když kouká na parkur je napjatý, ale neřve a nevrhá se vpřed. Dál budu doržovat stejný management, abych nepřešvihla to, co jsou jeho nervičky schopny unést ;o).

Buc – lehání na bok – spouštěčem je natažená dlaň, prsty směřují k psovi.

Twist – zacouvání mezi nohy psovoda z otočky před psovodem. Začínám pomalou otočnou před sebou, souštěčem je moje zvedající se noha, pod kterou pes „zajede“. Po přidání povelu nohu už nezvedám.

Chůze u nohy – přidávám rušivky v prostředí (hračky a žrádlo po zemi, cvičím na rušnějším místě).

Hlídání si žrádla – tu jsme udělali největší pokrok! Červík je schopný jíst s Ájkou z jednoho hrnce (dávám jim k „umytí“ hrnec od rýže), zvládl Ájku nechat jít kolem ohrádky až dozadu do kuchyně.

Jediné, co jsem podcenila, byla psí návštěna a zapomenutý tvaroh na kuchyňské lince, takže musíme více trénovat i doma s „cizími“ pejsky.

Ve Psím Parku je také lepší (byl na hodině s pejsky, které předtím nemohl rozdýchat), napůl díky zlepšujícímu se sebeovládání a napůl díky dobrému managementu.

Červíkův deníček - 14. díl3

Autor a foto: Petra Marečková

O autorovi:

Petra_mareckovaPetra Marečková

Agility se věnuji 9. rokem, z toho 3 roky vedu tréninky na KK VFU. Dva roky pořádám semináře pozitivní motivace, od ledna tohoto roku vedu i pravidelné hodiny pozitivky. Od července budu působit také v nově otevřeném výcvikovém centru Psí Park. Mám dvanáctiletou kříženku Ájku a devítitýdenní bordeří štěndo Červíka.
Se psy pracuji pouze pomocí pozitivního upevňování.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *