Červíkův deníček – 5.díl

Dalších 14 dní je fuč a tentokrát mám pocit, že jsme toho stihli hrozně moc! Pojďte se podívat co vše jsme zvládli. Devátý a desátý týden: Odložení v sedě – pomaličku polehoučku, zatím jsem na dvou metrech a půl metru do strany. Lehni při česání – říkala jsem si, že lehni vlastně ani nepotřebuji, a […]

Červíkův deníček - 5.díl

Dalších 14 dní je fuč a tentokrát mám pocit, že jsme toho stihli hrozně moc! Pojďte se podívat co vše jsme zvládli.

Devátý a desátý týden:

Červíkův deníček 6Odložení v sedě – pomaličku polehoučku, zatím jsem na dvou metrech a půl metru do strany.

Lehni při česání – říkala jsem si, že lehni vlastně ani nepotřebuji, a že ho budu učit, až za hodně hodně dlouho… ale přecijen.. I když to není  ukázkové lehni (nechci učit tak těžký a klidový cvik tak malého prcka), ale naopak lehni s vyvalenou kýtou a na co, že ho potřebuji? Nejlépe se mi češe, když pes leží (navíc se naučí skvěle u česání uvolnit a relaxovat).

A když už jsme u toho česání. Pro Červíka už má vysokou hodnotu, je nadšený, když beru hřebeny do ruky a zvládnu ho už krásně vyčesat (zatím ještě s průběžným odměňováním) celého.

Obíhání kolem noh – další věc nutná pro agiliťáka. Signálem je prst vedle kolena. Odměna ze začátku přicházela za kolenem (z druhé ruky), během několika opakování jsem mohla hračku posunout dál a dál, teď už Červík oběhne obě nohy, takže pešík „číhá“ před druhou nohou..

4 packy do bedýnky – z lavoru, jsme se dostali do pekáče, který má na délku o chlup méně, než Červík.

Obíhání předmětu – strom v parku (posléze barel na cvičáku) – začala jsem tvarovat na pamlsky, velmi záhy jsem mohla přijít ke startování 3..2..1.., které už důrěrně zná a má focus na „překážku“, okamžitě pochopil, o co jde.

Na startování 3..2..1.. se podívejte i na našem videu:

Packy – jednoho dne můj manžel prohlásit, že „ten pes“ nic neumí, když by uměl aspoň pac… Ač jsem učení „pac“ neměla v plánu, tak jsem chtěla svému drahému udělat radost. Signálem je pěst, na levou ruku mi dává pravou packu, na pravou ruku, packu levou.

Stále cvičím klid, když pracuji s Ájou. Maximum je zatím oběhnutí jednoho stromu, kdy vzládl být ticho, a pak přetahování (skvělé cvičení i pro Áju, která ze začátku chtělá více Červovy odměnky, než přetahovadlo).

Přivázání na vodítku – zvládá do vzdálenosti zhruba 15m.

Začala jsem spojovat cviky – dvě otočky za sebou, osmičku, otočku a oběhnutí kolem noh, otočka sedni otočka.

Autor a foto: Petra Marečková

O autorovi:

Petra_mareckovaPetra Marečková

Agility se věnuji 9. rokem, z toho 3 roky vedu tréninky na KK VFU. Dva roky pořádám semináře pozitivní motivace, od ledna tohoto roku vedu i pravidelné hodiny pozitivky. Od července budu působit také v nově otevřeném výcvikovém centru Psí Park. Mám dvanáctiletou kříženku Ájku a devítitýdenní bordeří štěndo Červíka.
Se psy pracuji pouze pomocí pozitivního upevňování.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *