Co všechno se dá pojistit, když jedete na dovču se psem

Chcete vzít svého čtyřnohého mazlíčka s sebou na dovolenou? Nedovedete si představit, že by byl doma nebo v psím hotelu, zatímco vy budete své tělo vystavovat slunečním paprskům na pláži u moře nebo rybníka? Chcete společně poznávat krásy nových míst? Nezapomeňte na cestovní pojištění nejen pro sebe, ale i pro svého chlupatého kamaráda. S pejskem na dovolenou Pes […]

Chcete vzít svého čtyřnohého mazlíčka s sebou na dovolenou? Nedovedete si představit, že by byl doma nebo v psím hotelu, zatímco vy budete své tělo vystavovat slunečním paprskům na pláži u moře nebo rybníka? Chcete společně poznávat krásy nových míst? Nezapomeňte na cestovní pojištění nejen pro sebe, ale i pro svého chlupatého kamaráda.

S pejskem na dovolenou

Pes není jen zvíře, je to dobrý přítel a věrný společník. Mnozí z nás si tak nedovedou představit, že zatímco oni budou relaxovat na dovolené, pejsek se bude někde trápit samotou a steskem. Řešením je vyrazit na dovolenou, kam může i pejsek. Na co před ní nezapomenout?

  • Zkontrolujte, zda má pejsek platné očkování.
  • Vyrážíte do zahraničí? Zařiďte mu Pet pas neboli cestovní pas pro zvířata. Je povinný při všech cestách do zahraničí, jen očkovací průkaz rozhodně nestačí.
  • Všichni pejsci by měli mít čip, zkontrolujte, zda je zapsaný v Pet passu. Že pejska nemáte očipovaného? Napravíte to u veterináře.
  • Je pejsek řádně odčervený?
  • Zajímejte se o podmínky cestování se psem do konkrétní země. Některé státy totiž vyžadují třeba serologické vyšetření protilátek na vzteklinu nebo veterinární vyšetření zdravotního stavu psa.
  • Ne všechny státy jsou pet friendly, některé mají seznam zakázaných plemen, u kterých má být nejen omezený či zakázaný chov, ale také přeprava z jiných států.

Náš tip: Sjednejte pejskovi cestovní pojištění a pojištění proti odpovědnosti

Staré přísloví praví, že štěstí přeje připraveným. Buďte připraveni i vy a sjednejte pejskovi cestovní pojištění. U lidí by mělo být samozřejmostí, ani u zvířat ale není k zahození. Totéž platí o pojištění proti odpovědnosti. To se ostatně hodí i v běžném životě.

Cestovní pojištění pro pejska se vyplatí

Úraz se může stát vždycky, stejně tak nevíte, zda na dovolené pejsek nesní něco, po čem mu bude špatně nebo dostane dokonce otravu. A co teprve napadení tamními parazity?

To je jen pár situací, kdy se cestovní pojištění pro pejska může hodit. Veterinární péče totiž není nejlevnější u nás v ČR, natož v zahraničí. Tam můžete klidně za ošetření zaplatit několikanásobně víc.

Víte, že ošeření v zahraničí zaplatíte vy, když ale budete pojištění, stačí pak pojišťovně předložit všechny účty? Počítejte se spoluúčastí, ta se ale pohybuje od 500 Kč. Počítejte také s tím, že standardní pojištění zvířete bývají omezena jeho věkem. Nemělo by být starší než 10 let.

A co pojištění za způsobené škody?

Ani to nepodceňujte. Můžete mít sebehodnějšího psa, který je poslušný a vychovaný, nehody se ale stávají. Stačí chvilka nepozornosti a pejsek poškrábe lak auta, tu vběhne nečekaně do vozovky a způsobí pád cyklisty. Stát se může i hromada dalších věcí.

Když budete mít pro pejska sjednané pojištění odpovědnosti pro domácí zvířata, škody mohou být uhrazeny z něj. Tedy pokud škoda nebyla způsobena úmyslně nebo hrubou nedbalostí majitele.

Náš tip na závěr: Zkontrolujte si, že pojištění je platné nejen v ČR, ale také když se vydáte na dovolenou do zahraničí.

Zdroj foto: fotobanka