Triky a fígle množitelů psů bez PP

Navazujeme na seriál článků Pes s PP nebo bez PP. a přinášíme Vám návod co většina množitelů používá za triky při inzerci štěňat. 1. Tihle pejskové nedostali papíry, protože byli nadpočetní. Počet štěňat ve vrhu není nikde nikdy stanovena a proto nezáleží kolik jich ve vrhu je. Ať je jedno nebo 10 tak všechny musejí […]

Navazujeme na seriál článků Pes s PP nebo bez PP. a přinášíme Vám návod co většina množitelů používá za triky při inzerci štěňat.

1. Tihle pejskové nedostali papíry, protože byli nadpočetní.

Počet štěňat ve vrhu není nikde nikdy stanovena a proto nezáleží kolik jich ve vrhu je. Ať je jedno nebo 10 tak všechny musejí dostat průkaz původu za předpokladu, že byli splněny všechny podmínky pro jejich vydání. Proces vydávání průkazu původu není složitý i když je kolem toho hodně papírování. Mezi základní kritéra pro splnění podmínek však je: chovná fena, chovný pes a oficiální chovatelská stanice.

2. Nabízím čistokrevná štěňata bez PP po rodičích s PP.

Když už má někdo chovné psy a feny, proč by si nedal práci s tím, aby i štěňata měli své průkazy původu? Můžou se spíše stát případy, kdy se chovateli psi spustili sami bez jeho dohledu. Pak, ale nemáte vůbec jistotu zda se nespářil např.Jack s Parsonem či jiná kombinace.Slušný chovatel tohle nepřipustí.

3. Jestli chcete pejska jen na mazlení, tak si vezměte tady toho bez PP. Psi s PP jsou jen na výstavy.

Průkaz původu je jako rodný list u člověka a není to jen proto, aby pes mohl na výstavy. Je to pro Vás známka, že pes má standardy daného plemene a jeho rodiče mají vyšetření dané chovatelským svazem a jsou ocenění exteriérem i chováním. Navíc v průkazu původu nalzente jméno chovatelské stanice, chovatele, čílso záznamu v plemené knize a mnoho dalšího.

4. Štěňátko je trochu špinavé a kulhá, ale to se srovná, protože bylo právě venku a asi se uhodilo.

Pokud si nechcete přidělat problémy nejen citové ale i finanční tak takovému štěněti se vyhnete obloukem i kdyby bylo sebehezčí. Nikdy nevíte co se za tím skrývá. Slušný chovatel prodává štěňata ve výborné kondici, řádně ošetřena a kontrolována veterinářem a o případných problémech bude zájemce v plném rozsahu informován a tyto informace budou zaneseny i do kupní smlouvy.

5. Nemám čas fenu uchovnit, a proto jsou štěňátka bez PP.

Tato věta je velmi zavádějící. Uchovnit fenu není tak složitá procedura jak se Vám snaží namluvit. Strávit jeden den na výstavě a nechat si jí posoudit není žádná větší práce. Toto ocenění je totiž nejdůležitejší pro to, aby byla fena uchovněna a pokud tomu tak není tak musí být někde důvod, nemyslíte?

6. Nabízíme nádherná štěňátka bez PP, vhodná na chov.

Pokud toto uslyšíte – utíkejte rychle pryč. Pes, který nemá průkaz původu NIKDY nebude připuštěn legálně do chovu.

7. Nabízím dospělé pejsky PRT s váhou 4 kg a výškou 27 cm.

PRT (Parson russellův teriér) rozhodně má standard někde jinde. Před pořízením psa se zájemce musí trochu vzdělata zjisti jaké jsou standardy vybraného plemene. Takové štěňata budou jen směšnou karikaturou parsonů a spíše to bude Jack (JRT).

Nejen tyto triky a fígle se vyskytují na internetu, proto si pečlivě vybírejte majitele štěňat. Psa si pořizujete mnohdy i na dobu 15 let a neustálá veterinární péče Vám může zkomplikovat život stejně tak jako nevyrovnaný jedinec.

Autor: – frat-

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *