I kočky si mohou užívat agility

Pro zdravý život potřebují kočky hru a pohyb. Každá kočka miluje výzvy, které pomáhají trénovat jak tělo, tak i mysl. Hledáte-li kombinaci zábavy, pohybu a podpory vývoje, pak vyzkoušejte kočičí agility. Můžete je vyzkoušet jak venku, tak i doma. Co je kočičí agility? Jedná se o formu překážkové dráhy, která nabízí různé stupně obtížnosti. Tento […]

Pro zdravý život potřebují kočky hru a pohyb. Každá kočka miluje výzvy, které pomáhají trénovat jak tělo, tak i mysl. Hledáte-li kombinaci zábavy, pohybu a podpory vývoje, pak vyzkoušejte kočičí agility. Můžete je vyzkoušet jak venku, tak i doma.

Co je kočičí agility?

Jedná se o formu překážkové dráhy, která nabízí různé stupně obtížnosti. Tento rozmanitý a někdy i náročný druh zábavy se zaměřuje právě na kočky, které žijí v bytě a nemají možnost pohybu v přírodním prostředí. Kočka při ní zdolává různé úkoly. Pro kočku je to však zábava, která brání nudě.

Jaké výhody agility kočkám poskytuje?

Vzhledem k tomu, že kočka je stvoření zvídavé, je potřeba jí nabízet zajímavé úkoly. Agility jako tréninkový program pomáhá posilovat tělo, podněcuje kočku k učení a udržuje ji v dobré pohybové kondici. Pohyb je zaměřený také na psychiku, díky tomu zůstává kočka fit a během agility zažívá příjemnou zábavu. Tento tréninkový program má za úkol aktivizovat mozek i tělo a pomáhat prohlubovat vztahy mezi kočkou a vámi.

Jak na trénink kočičího agility?

Pokud budete připravovat překážkovou dráhu, omezení představuje pouze prostor. Jinak se fantazii meze nekladou. Součástí dráhy mohou být hračky, žebříky, tunely či překážky. Zajímavý doplněk představují i slalomy. Překážky můžete zakoupit ve zverimexu nebo si je vyroníte sami, pokud jste jen trochu zruční.

Jaké doplňky do agility zařadit?

Zvolit můžete kočičí hračky jakéhokoli druhu. Pro lov jsou vhodnou volbou kostky a nylonové tunely. Díky bočním otvorům nabídnou daleko více rozmanitosti. Udělejte své kočce radost něčím, co se hýbe nebo vydává zvuky – kuličky, myšky na hraní, různé druhy chrastítek. Kočky mají v oblibě i různé druhy peříček. Interaktivitu nabízejí různé druhy překážek nebo balanční tyče, díky kterým kočka trénuje rovnováhu. Po dobře splněném úkolu nezapomeňte kočku odměnit nějakým chutným pamlskem.