Pořizujeme si kočku: Jakou má povahu?

Pokud jste se již rozhodli a pořídili jste si koťátko, tak mu dopřejte čas aby se řádně rozkoukalo v novém prostředí. Zároveň ho pozorujte, protože každá kočka má jinou povahu, kterou můžete rozpoznat právě už od kotěte. A podle toho, jak se chová, pak zvolíte způsob, jak se ke svému mazlíčkovi budete chovat vy… Odvážné […]

Pokud jste se již rozhodli a pořídili jste si koťátko, tak mu dopřejte čas aby se řádně rozkoukalo v novém prostředí. Zároveň ho pozorujte, protože každá kočka má jinou povahu, kterou můžete rozpoznat právě už od kotěte. A podle toho, jak se chová, pak zvolíte způsob, jak se ke svému mazlíčkovi budete chovat vy…

Odvážné kotě

Má nejméně obtíží s přivykáním si na nové prostředí. Většinou se takové koťátko vřítí do nového prostoru jako velký dobyvatel a vše vám okamžitě prošmejdí.

Plaché kotě

Je od přírody zdrženlivé a jde z cesty všemu a všem. Zkuste takové koťátko nalákat na pamlsky, které má obzvláště rádo a hlavně mu dopřejte hodně času. Kočky tohoto typu jsu často velmi závislé na svém člověku, ale vůči ostatním zůstávají plaché a budete mít i trochu problém při odloučení např. v době vaší dovolené.

Bojácné kotě

Má špatné zkušenosti s lidmi a vašim prvořadým úkolem je zjistit, čeho přesně se kotě bojí a ukázat mu, že se bát nemusí. Mohou to být trhavé pohyby zvuky, jiná domácí zvířata. K ničemu kočičku nenuťte a nechte ji vždy možnost nějakého úkrytu jako je třeba její domeček, který je jen a jen její.

Divoké kotě

Tady se spíše jedná o koťátko které jste našli někde venku a vzali jste si jí domů, aniž byste věděli co již venku zažilo. Takové koťátko miluje už většinou svobodu, podle toho jak dlouho žilo divoce, a jen obtížně si bude zvykat na člověka. Pravidelně takovému kotěti nabízejte potravu a zpočátku se zdržte dotyků. Zařiďte si pravidelný denní režim, aby si kotě mohlo zvyknout na váš rytmus.

Autor: – frat –

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *