Psí tlapky v zimě trpí

V zimních měsících přichází na řadu solení silnic a chodníků, co je pro nás prospěšné, není ale příjemné pro psí tlapky. Ty totiž přicházejí přímo do kontaktu s agresivní solí, nejenže se jim posyp zabodává do tlapek, ale zároveň jim poškozuje strukturu. Poškození povrchu polštářků na tlapkách může vyústit až v rozsáhlé záněty. Při poranění […]

pes

V zimních měsících přichází na řadu solení silnic a chodníků, co je pro nás prospěšné, není ale příjemné pro psí tlapky. Ty totiž přicházejí přímo do kontaktu s agresivní solí, nejenže se jim posyp zabodává do tlapek, ale zároveň jim poškozuje strukturu.

Poškození povrchu polštářků na tlapkách může vyústit až v rozsáhlé záněty. Při poranění tlapek opětovná chůze po soli psí mazlíčky štípe a bolí.

Na trhu je již řada produktů jak pejskům ulevit od nežádoucích účinků soli. Základem je ale vždy po procházce packy řádně opláchnout a usušit. Poté je vhodné ťapky, obzvlášť polštářky a meziprstí ošetřit vhodným balzámem.

Mezi produkty na trhu je i řada čistě přírodních produktů pro ochranu a péči o psí tlapky. Balzámy využijete nejen během solení chodníků, ale i proti hrubému náledí, zkrátka se hodí i jako prevence před jakýmkoliv poškozením. Některé balzámy jsou na krémovo-olejové bázi, a proto působí na místo hojivě i dezinfekčně.

Foto: Fotobanka