Maso nebo granule? 6 důvodů, proč krmit vašeho psího mazlíčka
čerstvým masem

Pokud jste majitel psího mazlíčka, určitě chcete svému čtyřnohému kamarádovi dopřát to nejlepší a nejkvalitnější krmivo. Možná se ptáte: „Jaký je nejvhodnější jídelníček pro psy?“ Pak byste měli vědět, že při výběru stravy hraje roli několik aspektů. K dietní změně nemusí dojít jen ze zdravotních důvodů. Myslete preventivně a přečtěte si, proč je dobré krmit […]

Pokud jste majitel psího mazlíčka, určitě chcete svému čtyřnohému kamarádovi dopřát to nejlepší a nejkvalitnější krmivo. Možná se ptáte: „Jaký je nejvhodnější jídelníček pro psy?“ Pak byste měli vědět, že při výběru stravy hraje roli několik aspektů. K dietní změně nemusí dojít jen ze zdravotních důvodů. Myslete preventivně a přečtěte si, proč je dobré krmit vašeho psa syrovým masem.

1. Vysoká stravitelnost

Pes je ze 70 % masožravec. Čerstvé syrové maso je svým složením pro psí trávicí systém nejpřirozenější a nejstravitelnější. Masitá strava obsahuje kvalitní zdroj bílkovin, které jsou důležité pro růst kostí, svalů, drápů i kvalitní srst, a méně sacharidů a cukru. Masitý jídelníček tedy ocení zejména štěňátka, která jsou ve vývinu. Krmivo pro psy značky Barf nabízí směs přímo pro štěňata a mladé pejsky.

2. Vhodný poměr živin

Oproti tomu běžné komerční psí krmivo složené z granulí a konzerv je plné aditiv, plnidel a konzervačních látek, které zatěžují střeva a celkový organismus psa. Syrové maso obsahuje vhodný poměr živin a aktivních enzymů, které podporují a urychlují činnost trávicí soustavy. Díky tomu dochází k lepší látkové výměně. Váš pes bude prosperovat a vylučovat méně odpadních látek.

3. Hezčí a zdravější kožich

Vyšší stravitelnost a lepší funkce trávicího systému se projeví i na zevnějšku. Vstřebané živiny a vitamíny mají pozitivní vliv na kvalitu a množství srsti. Po pár týdnech na syrové masité stravě svého psího mazlíčka ani nepoznáte –⁠ jeho kožich bude pevný a lesklý jako nikdy předtím.

4. Méně psího zápachu

Pestrý a kvalitní masitý jídelníček se projeví také v tom, že váš pes bude méně zapáchat. Určitě znáte ten nepříjemný odér z psí srsti nebo tlamy. Díky lepší stravitelnosti a menšímu množství odpadních látek bude vás mazlíček vždy voňavý. A poznáte to i na jeho exkrementech.

5. Zdravé zuby a střevo

Komerční strava může být příčinou různých zdravotních problémů vašeho mazlíčka. Nejčastěji se nevhodným krmivem množí bakterie, které mohou způsobovat dentální problémy jako záněty zubů a dásní, zubní kazy a zubní plak. Dalším problémem mohou být alergie jako důsledek konzumace obilovin v běžně dostupném krmivu. Jídelníček ze syrového masa pomáhá nejen stavu zubů a střev vašeho psího kamaráda, ale celkově zlepšuje jeho imunitní systém.

6. Více energie

Dobře zvolená strava se pozná také na množství energie psa. Efektivní a rychlé trávení masité syrové stravy nespotřebovává tolik energie jako při podávání klasického krmiva. Díky tomu zbyde vašemu mazlíčkovi ještě další energie na hraní a veselé poskakování. Barf strava pro psy umožňuje nakoupit si do zásoby mražené maso různých druhů příchutí, díky kterým může být váš mazlíček spokojený po celý rok.

Zdroj foto: Unsplash.com