Nejoblíbenější kočky světa: Britská

VIDEO: Kočky jsou po psech v Česku nerozšířenějším domácím mazlíčkem.  Máme jich už více, než milion. V našem novém seriálu si představíme ta nejoblíbenější plemena a začneme britskou kočkou. U tohoto plemene se nám obvykle vybaví pojem „britská modrá“. Ano, tato barva srsti je velmi módní, protože se v přírodě jen tak nevidí. Ale existují desítky barevných variant, […]

VIDEO: Kočky jsou po psech v Česku nerozšířenějším domácím mazlíčkem.  Máme jich už více, než milion. V našem novém seriálu si představíme ta nejoblíbenější plemena a začneme britskou kočkou.
U tohoto plemene se nám obvykle vybaví pojem „britská modrá“. Ano, tato barva srsti je velmi módní, protože se v přírodě jen tak nevidí. Ale existují desítky barevných variant, britská kočka dokonce může svým zbarvením připomínat tu klasickou domácí.

Čím je „britka“ zvláštní?

Především svou povahou. Jde o skutečnou aristokratku, která vás vlastně k životu ani moc nepotřebuje. Čeká od vás, že ji zajistíte stravu a byt, ale nepředpokládejte, že by se vám za to mínila odvděčit neskonalou láskou. Jistě, bude spolu s vámi na gauči sledovat televizi, ale v podstatě vás jenom toleruje. Když má dobrou náladu, přijde se nechat pohladit, možná se i na chvíli pomazlí. Ale více od ní nečekejte, nenechá se do ničeho nutit a také ji bez jejího svolení ani k ničemu nepřinutíte. Ono se to sice říká o všech kočkách, ale ta britská je opravdová šlechtična.

Proč si ji pořídit?

Už proto, že je to „kliďas“. Nemusíte mít starosti, když se chystáte na víkend, ona to přežije, bude někde pospávat.  Je tak trochu flegmatik. Dětí si nevšímá, psi ani ostatní zvířata ji nevadí, jen si sama nastaví, jaké bude společné soužití. K vám a dalším členům domácnosti bude milá a přívětivá, cizí ale bude povětšinou naprosto ignorovat.
Shrnuto: Působí sice jako netykavka, ale bude vám dobrým a hlavně nevtíravým společníkem. Je-li spokojená, dá vám to najevo předením natolik hlasitým, že možná neuslyšíte ani televizi. A nechá se dokonce i pohladit!

3 názory na “Nejoblíbenější kočky světa: Britská”

  1. Alexander Höfer

    Nesouhlasím mám doma Briťáka (kocour) , zlaté zviře. pokud jsem doma, je u mne, pokud něco dělám na počítači je u mne na stole, někdy si lehne na klávesnici. Jdu-li na záchod, nemohu zavřít dveře, protože hned na ně škrábe a musím ho pustit dovnitř. Jedině co nedělá, je skočit na klín a tam vydržet. Jinak se mnou spí a ráno, když vstávám, přijde se pomazlit. Někdy chodí i v noci, asi se melu a myslí si, že budu vstávat. Nekousne, neškrábne, jedině v případě, když se dostane do „ráže“

    1. Alena Janáková

      Souhlasím se vším co píšete. Máme doma Britku, bylo jí 12 let a tak milou a mazlivou kočičku jsem ještě neviděla. Běhá za námi jako pejsek, vyžaduje společnost, kontakt. Někdy mi přijde, že je kontaktní až moc . když mi zalehne notebook nebo knížku a musím všeho nechat a věnovat se jí. V noci s námi spí a bohužel nás tedy i často budí a chce mazlit – asi má pocit, že už spíme zbytečně dlouho.

  2. Adina Jana kučerová

    Super vtipný komentář!Kočka je mi velmi sympatická. Je to osobnost!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *