Pamlsky pro psy představují druh odměny. Jak vybrat ty pravé?

Žádný psí výcvik se neobjede bez dobrých pamlsků. Představují odměnu za dobře vykonaný povel. Díky nim můžete pejska dobře motivovat během výcviku a cvičit k poslušnosti. V nabídce naleznete pamlsky různých podob, tvarů a různého složení. Rozhodujete-li se, který koupit, rozhodně by prioritou neměla být pouze cena. Na co se zaměřit při výběrů pamlsků pro […]

Žádný psí výcvik se neobjede bez dobrých pamlsků. Představují odměnu za dobře vykonaný povel. Díky nim můžete pejska dobře motivovat během výcviku a cvičit k poslušnosti. V nabídce naleznete pamlsky různých podob, tvarů a různého složení. Rozhodujete-li se, který koupit, rozhodně by prioritou neměla být pouze cena.

Na co se zaměřit při výběrů pamlsků pro chlupáče?

Prioritu představuje stáří a zdravotní stav pejska. Některé pamlsky nabízejí i různé zdravotní benefity. Třeba podporují zdraví zubů, zlepšují kvalitu a vzhled srsti, ovlivňují správný vývoj kloubů nebo podpoří dobré trávení. Velikost pamlsků vybírejte podle velikosti pejska.

Jaké typy pamlsků jsou k dostání?

Každý pamlsek plní nějaký úkol.

Výcvikové – mají menší rozměry a můžete je během výcviku podávat ve větším množství.

Pamlsky na zabavení – jedná se především o větší kousky určené ke žvýkání, které pejskovi poskytnou zábavu na delší dobu.

Funkční – zaměřují se na nějaké zdravotní obtíže – s chrupem, srstí či klouby. Některé jsou určené přímo pro štěňata. Jejich úkolem je podpora zdravé střevní mikroflóry, imunity a zdravého růstu.

Různé složení

Volte pamlsky nejen podle typu, ale i podle složení, které hraje velmi důležitou roli. Pokud je pamlsek kvalitní, obsahuje vyvážený poměr vitamínů, minerálů, tuků, bílkovin a sacharidů. Pro výrobu kvalitních pamlsků se používají různé suroviny – maso, kůže, vnitřnosti, obiloviny, kukuřice nebo třeba rostlinné či rybí oleje.

Přírodní pamlsky – ty představují sušené kousky masa, vnitřností nebo kosti. Pořizujte je pouze z ověřených zdrojů.

Lyofilizované pamlsky – sušené mrazem. Vyrábějí se pouze na přírodní bázi. Neobsahují obiloviny ani žádné chemické přísady. Jedná se o maso nebo ryby.

Žvýkací pamlsky – jedná se o pamlsky občasné. Obsahují malé množství masa. Pomáhají odstraňovat zubní plak nebo osvěžují dech.

Sušenky – obdoba suché psí stravy. Dejte si však pozor na jejich větší spotřebu, neboť obsahují nejvíce kalorií.