Pečeme pro naše mazlíčky

Začínají nám svátky klidu, ale i mlsání a také spousty hladových pohledů od našich miláčků. Ale nemusí jen slintat, můžeme jim také připravit zdravé mlsání přímo na míru. Pro pejsky a kočičky to mohou bít keksy a sušenky ze sušeného masa nebo vnitřností. Masové sušenky Připravíme si 200 g mletého masa dle vlastního výběru nebo […]

Pes

Začínají nám svátky klidu, ale i mlsání a také spousty hladových pohledů od našich miláčků. Ale nemusí jen slintat, můžeme jim také připravit zdravé mlsání přímo na míru. Pro pejsky a kočičky to mohou bít keksy a sušenky ze sušeného masa nebo vnitřností.

Masové sušenky

Připravíme si 200 g mletého masa dle vlastního výběru nebo preference zvířete. Dále 300 g jemně mletých ovesných vloček a 300 g najemno nastrouhané zeleniny dle libosti. Ke směsi přidáme ještě dvě vajíčka a všechny ingredience smícháme na kompaktní hmotu. Poté buď vyválíme na plát a vykrájíme kolečka nebo trháme kousky těsta do kuliček a na plechu palcem nebo lžící rozplácneme. Pečeme na pečícím papíru asi 20 minut na 175°C. Můžeme přidat do těsta i nějaký aromatický sýr, aby byli sušenky voňavější.

Jáhlové sušenky

Připravíme si 250 g jáhel, 100 g sušeného kozího mléka, 2 vejce, 2 lžíce konopného semínka, 2 lžíce slunečnicového semínka, 2 lžíce lněného semínka. Dále lžíci klíčkového (nebo jiného kvalitního) oleje. Jáhly uvaříme dle návodu do měkka, mléko smícháme s 400 ml horké vody, na kaši. Všechny ingredience dáme dohromady a na plech s pečícím papírem rozložíme jáhly v tenké vrstvě. Pečeme na 180°C asi 40 minut. Po vychladnutí nalámeme nebo nakrájíme.

Všechny druhy sušenek uchováváme v chladu lednice a vydrží až dva týdny. Hezké svátky vám i vašim mazlíčkům!

M.S.