Pojištění odpovědnosti pro vás i vašeho psa

Už se vám někdy stalo, že jste vy nebo váš potomek v obchodě něco nechtěně rozbili? Vytopili jste sousedy? Nebo vám utekl pes a narazilo do něj auto, na kterém vznikla škoda, kterou po vás majitel chtěl zaplatit? Že ne, ale jsou to přesně ty situace, kterých se bojíte? Sjednejte si pojištění odpovědnosti pro sebe i […]

Už se vám někdy stalo, že jste vy nebo váš potomek v obchodě něco nechtěně rozbili? Vytopili jste sousedy? Nebo vám utekl pes a narazilo do něj auto, na kterém vznikla škoda, kterou po vás majitel chtěl zaplatit? Že ne, ale jsou to přesně ty situace, kterých se bojíte? Sjednejte si pojištění odpovědnosti pro sebe i svého psa a můžete být v klidu.

Pojištění odpovědnosti je praktická věc

Možná, že vám pojištění odpovědnosti nic neříká, když vám ale řekneme o pojistce na blbost, hned víte, o čem je řeč. Díky tomuto pojištění ochráníte sebe před finančnímu důsledky škod, které ve svém občanském životě způsobíte vy, váš rodinný příslušník, nebo i čtyřnohý kamarád.

Může jít o škodu:

  • Na zdraví
  • Na životě
  • Finanční škodu

Kdy pojištění odpovědnosti v občanském životě využijete?

Každý den se nám může stát drobná nehoda, jejíž finanční dopady mohou váš rozpočet nepříjemně zasáhnout.

Stačí trocha neopatrnosti a někdo z vás rozbije v obchodě vystavené zboží, shodí drahou vázu. Dítě na odrážedle může nabourat do luxusního vozidla, pes vyběhne z vrátek, projíždějící vozidlo ho srazí a poškodí se. Doma v koupelně vám praskne voda a vy vytopíte sousedy, na vašem neudržovaném chodníku si někdo zlomí nohu, na svahu srazíte lyžaře a podobně. Nešťastných náhod se může stát mnoho, ani si je nedovedeme představit.

Víte, že když si sjednáte pojištění odpovědnosti v občanském životě, vztahuje se nejen na vás, ale i ostatní členy domácnosti, pomocníky v domácnosti (uklízečka, chůva apod.), i vaše domácí mazlíčky?

Zdroj: fotobanka

Jak si pojistku na blbost sjednat?

Pojištění odpovědnosti se vztahuje nejen na provoz samotné domácnosti, ale na váš občanský život. Oceníte ho i při sportu, zábavě, rekreaci a dalších činnostech, kdy svým jednáním můžete neúmyslně způsobit škodu. Platí na území ČR, některé pojišťovny ho ale nabízí s platností po zemích Evropské unie.

Pojištění odpovědnosti si můžete sjednat:

Víte, že i pojištění odpovědnosti má své výluky, tedy situace, kdy pojišťovna nebude plnit? Patří mezi ně škody způsobené:

  • Úmyslně
  • Pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek
  • Vzájemně mezi členy jedné domácnosti
  • Mimo území, kde pojištění platí