Pojištění odpovědnosti za psa nepodceňujte

Pořídili jste si zvířecího kamaráda, který se stane vaším parťákem? Od malička se o něj staráte, chodíte s ním k veterináři, venčíte ho, užíváte si spoustu šťastných chvil. Jen o nich ale život není, stejně jako vám se může stát, že v obchodě nechtěně srazíte regál s drahým vínem, může nechtěně něco provést i pejsek. A škoda může vyšplhat […]

Pořídili jste si zvířecího kamaráda, který se stane vaším parťákem? Od malička se o něj staráte, chodíte s ním k veterináři, venčíte ho, užíváte si spoustu šťastných chvil. Jen o nich ale život není, stejně jako vám se může stát, že v obchodě nechtěně srazíte regál s drahým vínem, může nechtěně něco provést i pejsek. A škoda může vyšplhat pěkně vysoko.

Pojištění odpovědnosti ocení lidé i psi

Každý den se děje tolik věcí, že se ani nenadějeme a nechtěně někomu způsobíme škodu. Kromě té v obchodě se můžeme třeba ubytovat v hotelu a ze stolu tam srazit drahou vázu nebo jít třeba do muzea, kde strčíme do vitríny s drahými a vzácnými exponáty, vitrína praskne a některý z exponátů se rozbije.

Děti zase mohou na drahý koberec vylít barvu, která nejde jen tak odstranit, pejsci mohou způsobit nehodu nebo někomu poškodit oblečení.

Situací, kdy by se vám hodilo pojištění odpovědnosti je nespočet, nikdo z nás nevyjmenuje všechny. Většinou jsou dílem nešťastné náhody, škoda ale může vyšplhat nejen na desítky či stovky tisíc, ale i na miliony. Kdo z nás je má, aby škodu uhradil?

Že vám se to stát nemůže? Představte si, že jdete s pejskem na procházku a nešťastnou náhodou upustíte vodítko. Pes se rozeběhne a vběhne pod projíždějící auto, na kterém vznikne škoda.Vy zaplatíte pokutu za to, že jste neuhlídali pejska, možná s ním pojedete i na ošetření, navíc po vás majitel vozidla bude chtít uhradit opravu poškození. Nebo když skočí na někoho, kdo na sobě má drahé oblečení, které mu roztrhne či poničí.

Pokud nemáte pojištění odpovědnosti, které se vztahuje i na pejska, čeká vás jistě pár bezesných nocí a ztráta úspor.

Zdroj: fotobanka

Kdo je připraven, není překvapen

V případě pojištění platí, že je dobré myslet dopředu, počítat s tím, že se něco může stát a pojistit se,než doufat, že se nic nestane a pak se hroutit z toho, že nemáte kde vzít na úhradu škody. Pojištění odpovědnosti stojí pár korun, k pojištění domácnosti ho dokonce můžete získat zdarma.

Víte, že když je pojištění odpovědnosti součástí pojištění domácnosti, jsou automaticky pojištěni všichni, kdo v domácnosti žijí, a to včetně domácích mazlíčků? Kromě vás a ostatních členů domácnosti se vztahuje dokonce i na pomocníky v domácnosti, tedy na uklízečku, chůvu apod.

Když přijde na územní platnost, určitě vás potěší, že pojištění odpovědnosti se nevztahuje jen na provoz domácnosti, ale po celé České republice, vztahuje se i na škody, které způsobíte při rekreačních sportech, rekreaci, zábavě, nebo jiných činnostech.

Pojištění odpovědnosti možná znáte jako pojistku na blbost

Ano, pojištění odpovědnosti není nic jiného než stará dobrá pojistka na blbost, se kterou mnozí už máme nějakou tu zkušenost.Chrání nás před finančními důsledky škod, které způsobíme na zdraví nebo majetku třetí straně. Ke škodám může dojít jak při činnostech v běžném občanském životě, tak v zaměstnání, na každé je ale potřeba uzavřít pojištění zvlášť.Náš tip na závěr: Nejen pojištění odpovědnosti si můžete sjednat online, za pár minut, z pohodlí domova, a ještě možná ušetříte.