Řekni, kolik řečí znáš…

[td_block_video_youtube playlist_title=““ playlist_yt=““ playlist_auto_play=“0″]… a tolikrát jsi člověkem. Jak je to ovšem o papoušků? Myslíte, že ovládají pouze ptačí nářečí? Omyl. Jelikož dokáží trefně napodobit zvuky ze svého okolí, dokáží někteří z nich mňoukat jako kočka nebo štěkat jako pes. Pořádně se zamyslete, až budete mít pocit, že kolem vašeho domu nějak často jezdí houkající […]

[td_block_video_youtube playlist_title=““ playlist_yt=““ playlist_auto_play=“0″]… a tolikrát jsi člověkem. Jak je to ovšem o papoušků? Myslíte, že ovládají pouze ptačí nářečí? Omyl. Jelikož dokáží trefně napodobit zvuky ze svého okolí, dokáží někteří z nich mňoukat jako kočka nebo štěkat jako pes.

Pořádně se zamyslete, až budete mít pocit, že kolem vašeho domu nějak často jezdí houkající sanitka, jestli tento zvuk náhodou nevyluzuje nějaký soused opeřenec. Ti důvtipnější i přesně napodobují volání telefonu. To se pak asi člověk uběhá… Na simulaci zvuků jsou údajně nejšikovnější loskutáci a papoušek kakadu.

(vaf)

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *