Tipy, kam se v lázeňském městě vydat s pejskem

Vyrážíte na dovolenou i se svým čtyřnohým kamarádem? Naprosto vám rozumíme! Kdo by tu němou tvář taky nechal doma samotnou. No jo, ale když se vydáte do lázeňského města, kam se s pejskem můžete vypravit bez obav z toho, že vás tam nepustí? Dovolenou s pejskem je třeba naplánovat Ať už máte malého, ale hodného pejska, nebo toho […]

Vyrážíte na dovolenou i se svým čtyřnohým kamarádem? Naprosto vám rozumíme! Kdo by tu němou tvář taky nechal doma samotnou. No jo, ale když se vydáte do lázeňského města, kam se s pejskem můžete vypravit bez obav z toho, že vás tam nepustí?

Dovolenou s pejskem je třeba naplánovat

Ať už máte malého, ale hodného pejska, nebo toho o něco většího, vždycky je třeba dovolenou v jeho společnosti řádně naplánovat. Ne v každém hotelu nebo penzionu jsou pejsci vítaní, navíc je určitě dobré vědět, zda s ním v cíli svých cest budete mít vůbec kam vyrážet. A to nejen na vyvenčení.

Kam se psem v lázeňském městě?

Vybrali jste si za cíl své dovolené ve společnosti pejska Mariánské Lázně, místo, které se nepyšní extra dlouhou historií, za to ale mnoha slavnými osobnostmi, které zde pobývaly? Přemýšlíte, kam s pejskem budete moci vyrazit? Tady je pár tipů.

Tip číslo jedna: Miniaturpark Boheminium

Co takhle během jednoho dne navštívit desítky našich nejkrásnějších památek, které jsou rozeseté po celé republice? Ne, neděláme si legraci, myslíme to vážně. Vydejte se do parku miniatur, který je jednou z nejnavštěvovanějších atrakcí západních Čech.

Jeden dospělý s sebou může vzít do areálu jednoho psa, obdivovat můžete třeba model zámku Lednice, hory Říp, hradu Karlštejn, Ještědu, větrného mlýny Ruprechtov, vinných sklepů Strážnice a další.

Tip číslo dva: Geologický park Mariánské Lázně

Naučná stezka Geologický park v Mariánských Lázních vás seznámí s geologickou stavbou a rostlinnými společenstvy Slavkovského lesa. Projděte se bukovými lesy nad Mariánskými Lázněmi a obdivujte, rostliny, keře, byliny i obrovské kameny s vybroušenými plochami.

Tip číslo tři: Naučná stezka Kladskými rašeliništi

Ještě nemáte dost zdejší krásné přírody? Vůbec se vám nedivíme a máme ještě jeden tip. Naučná stezka Kladská je jednou z nejstarších a největších přírodních rezervací na Karlovarsku, zároveň je také nejcennější částí CHKO Slavkovský les.

Víte, že rezervace zahrnuje hned 4 samostatné oblasti? Kladské rašeliny – Tajga, Kladské rašeliny – Paterák, Kladské rašeliny – Lysina a Kladské rašeliny – Malé rašeliniště.

Tip číslo čtyři: I do některých restaurací je pejskům vstup povolen

Nejen procedurami, procházkami a popíjením minerálních pramenů je lázeňský host živ. I když možná máte ubytování se stravováním, sem tam určitě zatoužíte po změně. Do jakých restaurací vás pustí i s pejskem?

  • Domácí atmosféra u krbových kamen a dobroty k pivu a točenému moravskému vínu na vás čekají v Šenku U Kovárny.
  • Česká i mezinárodní jídla včetně rybích specialit vám nabídnou v Poštovním dvoře.
  • Prahne váš jazýček nejen po české a mezinárodní kuchyni, ale také po zvěřinových a rybích specialitách? Pak si pochutnáte v Parkhotelu Golf.
  • S pejskem se můžete vydat i do gurmánské restaurace Villa Patriot, která nabízí tradiční česká jídla v moderním pojetí, stejně tak i vybraná jídla mezinárodní kuchyně.
  • S radostí vás přivítají i v České hospůdce, kde si dáte nejen českou kuchyni, vybírat zde můžete i z pivního lístku.
  • Lehké pokrmy připravené podle zásad racionální výživy si vychutnáte v jídelně BioVegetka.