Vyberte pro svého chlupáče vhodná antiparazitika

Antiparazitika jsou přípravky, které chrání vašeho čtyřnohého miláčka proti nejrůznějším venkovním parazitům. Jedná se především o klíšťata nebo blechy. Výběr vhodných antiparazitik zvažte. Měl by vyhovovat potřebám vašeho pejska. ˇučinné látky musejí být vždy bezpečné. Přípravek by měl odpovídat hmotnosti psa. Různé druhy přípravků Na výběr máte různé druhy přípravků: Antiparazitní obojky Patří mezi základní […]

Antiparazitika jsou přípravky, které chrání vašeho čtyřnohého miláčka proti nejrůznějším venkovním parazitům. Jedná se především o klíšťata nebo blechy. Výběr vhodných antiparazitik zvažte. Měl by vyhovovat potřebám vašeho pejska. ˇučinné látky musejí být vždy bezpečné. Přípravek by měl odpovídat hmotnosti psa.

Různé druhy přípravků

Na výběr máte různé druhy přípravků:

  • obojky
  • spreje
  • pipety – spot-ony
  • šampony

Antiparazitní obojky

Patří mezi základní přípravky ochrany proti klíšťatům a dalším druhům parazitů. Jednoduše se aplikují a mají dlouhou účinnost. Představují jednu z oblíbených forem ochrany proti klíšťatům, blechám a všenkám. Fungují po celou sezónu a jejich účinnost je až 8 měsíců. Lehce je nasadíte, jsou bez jakéhokoli zápachu a nejsou toxické. A jakým způsobem chrání? Do kůže zvířete se nepřetržitě uvolňují ochranné látky. Nevadí jim ani voda, koupáním se jeho účinnost nesníží. Tyto obojky jsou vhodnou volbou pro všechna psí plemena.

Pipety – spot-ony

Snadno a rychle je budete aplikovat a jejich účinky jsou dobré. Neruší psí vzhled, oproti obojkům. Jejich aplikaci je však potřeba pravidelně opakovat.Účinnost jedné pipety je jeden měsíc. Tento způsob ochrany je vhodný pro pejsky, kteří nesnesou antiparazitní obojek. Ochrání pejska nejen proti klíšťatům, blechám a všenkám, ale i proti klíšťatům. Pipety jsou bez zápachu a jsou vhodnou volbou i pro malá štěňata nebo březí feny.

Antiparazitní spreje

Jsou rychlým a účinným řešením a fungují jako prevence nebo při akutních problémech. Představují alternativu k obojkům nebo pipetám. Jejich aplikaci je potřeba v průběhu sezóny opakovat. Jsou vhodné jak pro ošetření vašeho chlupáče, tak i jeho okolí. Jejich působení je rychlé a zamezují dalšímu šíření nezvaných hostů.