Červíkův deníček – 4.díl

Červík dělá neustále pokroky a zásluhou psaného deníčku se i Vy můžete seznámit co vaše štěně dokáže 7 a 8 týden u paničky doma. Sedmý a osmý týden: 3..2..1.. je Červíkova nejoblíbenější hra (nebo jedna z nejoblíbenějších, protože miluje všechny). Spojila jsem ji s  povelem „běž“ – startuji 3..2..1.. běž, rozběhneme se a Červík běží […]

Červíkův deníček - 4.díl

Červík dělá neustále pokroky a zásluhou psaného deníčku se i Vy můžete seznámit co vaše štěně dokáže 7 a 8 týden u paničky doma.

Sedmý a osmý týden:

3..2..1.. je Červíkova nejoblíbenější hra (nebo jedna z nejoblíbenějších, protože miluje všechny). Spojila jsem ji s  povelem „běž“ – startuji 3..2..1.. běž, rozběhneme se a Červík běží přede mnou, zavolám ho zpět k sobě dřív, než se po mně stihne otočit. Střídám vypouštění, kdy běžím za níc s vypouštěním, kdy zůstanu stát (vždy ho zavolám zpět dříve, než se po mně otočí).

Odložení – postupně trénuji odložení, resp.přivázání na vodítku. Cvičím v rámci her s vodítkem, kdy vodítko a připnutí na něj má vysokou hodnotu.

Zároveň pracuji za klidu, když cvičím s Ájkou. Doma už Červík zvládá, když s ní dělám něco trochu akčnějšího (klidně i přetahování), venku jsem zatím u sedni, lehni, paciček a maximálně otoček. Na obojím pracuji každý den (padne polední dávka granulí).

Problém: párkrát se snažil vyhnout chycení za postroj, musím chytat chytat a chytat, hrát ještě více her a hlavně, ještě nepouštět z vodítka v prostředí, které nemám zcela pod kontrolou!

Cvičeni:

  • všechny čtyři packy na bedýnce
  • agility groundwork – otočky na čelo
  • dva tunýlky (třetí „trénink“)

Autor a foto: Petra Marečková

O autorovi:

Petra_mareckovaPetra Marečková

Agility se věnuji 9. rokem, z toho 3 roky vedu tréninky na KK VFU. Dva roky pořádám semináře pozitivní motivace, od ledna tohoto roku vedu i pravidelné hodiny pozitivky. Od července budu působit také v nově otevřeném výcvikovém centru Psí Park. Mám dvanáctiletou kříženku Ájku a devítitýdenní bordeří štěndo Červíka.
Se psy pracuji pouze pomocí pozitivního upevňování.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *