Chystáte se na dovolenou autem se svým psem? Zabezpečte jej správně během jízdy

Jestliže se chystáte na dovolenou se svým čtyřnohým parťákem autem, je potřeba myslet na jeho bezpečnost a v autě jej správně zabezpečit, aby nehrozil žádný úraz. Pokud není pejskem dobře zajištěný, nejen, že hrozí úraz, ale navíc ještě porušujete zákon. V případě, že vás zastaví policejní kontrola, vám navíc hrozí tučná pokuta. Jakým způsobem tedy […]

Jestliže se chystáte na dovolenou se svým čtyřnohým parťákem autem, je potřeba myslet na jeho bezpečnost a v autě jej správně zabezpečit, aby nehrozil žádný úraz. Pokud není pejskem dobře zajištěný, nejen, že hrozí úraz, ale navíc ještě porušujete zákon. V případě, že vás zastaví policejní kontrola, vám navíc hrozí tučná pokuta. Jakým způsobem tedy pejska zabezpečit. Záleží na jeho velikosti a také možnostech automobilu.

Velká plemena patří do kufru

Pro velká psí plemena asi neseženete přepravní box. Ideální je tedy uzpůsobit jejich přepravě kufr. Zavazadlový prostor však musíte oddělit od zbytku auta. S tím vám pomůže dělící mříž. Někdo používá speciálně upravenou síť. Ta však neposkytuje dostatečnou pevnost. Ať už si vyberete síť či mříž, obě řádně ukotvěte. Převážíte-li psa v kufru pravidelně, možná se vám vyplatí do kufru namontovat hliníkovou mříž.

Střední plemena se speciálním postrojem

Střední plemena můžete, stejně jako velká, převážet v kufru. Další možnost představují speciální postroje, které umožňují chlupáče převážet na zadním sedadle automobilu. Pomocí postroje jej snadno připoutáte k bezpečnostnímu pásu. Tento postroj je opatření i speciálním očkem, které použijete pro připoutání pejska k vodítku a můžete jej i vyvenčit.

Malá plemena a přepravní boxy

Pro malá psí plemea jsou ideální volbou přepravní boxy. Ty velmi snadno připoutáte k zadní sedačce nebo třeba na podlahu automobilu. Také se dají umístit do kufru automobilu. Důležité však je dostatečně je zajistit proti pohybu. Pokud se rozhodnete pejskovi pořídit přepravku, mějte na paměti, že mu musí poskytovat dostatečný prostor. Na jízdu v přepravce musíte pejska postupně zvykat. Ideální je, jestliže s ním zpočátku může na zadní sedačce sedět nějaký rodinný příslušník. Pejsek tak získá pocit bezpečí a klidu.