Dopřejte svému chlupáčovi kvalitní pamlsky

Každý majitel chce občas svého chlupáče potěšit nějakým tím pamlskem. Nevíte však, který bude ten správný? Přinášíme nějaké rady a tipy, kterými se můžete nechat inspirovat. Podle čeho vybírat? Hledisek je celá řada. Tady jsou ty základní. Věk a velikost psa Jedním z hledisek může být věk a velikost psa. Vybíráte-li pamlsky pro štěně, malého […]

Každý majitel chce občas svého chlupáče potěšit nějakým tím pamlskem. Nevíte však, který bude ten správný? Přinášíme nějaké rady a tipy, kterými se můžete nechat inspirovat.

Podle čeho vybírat?

Hledisek je celá řada. Tady jsou ty základní.

Věk a velikost psa

Jedním z hledisek může být věk a velikost psa. Vybíráte-li pamlsky pro štěně, malého nebo staršího pejska, volte takové, které budou měkčí a budou se mu dobře kousat. Pokud pořizujete pamlsky pro dospělého psa, jejich velikost by měla být adekvátní k velikosti psa. Pro velké psy klidně můžete sáhnout do nabídky velkých a tvrdých pamlsků. Mohou to být klidně třeba různé kosti nebo rohy.

Složení

Zaměřte se na obsah sacharidů a tuků. Pamlsky by neměly být příliš kalorické. Také dejte pozor na dochucovadla, barviva a kozervanty. Ty by mohly pejskovi uškodit. Chcete-li vybrat kvalitní pamlsek, volte takový, který bude mít vyšší obsah bílkovin, vitamínů a minerálů. Neměl by obsahovat vyšší množství obilovin. Nekupujte takové pamlsky, které na obalu nemají složení uvedené.

Druhy pamlsků

Pamlsky můžete používat i k různým účelům.

Tréninkové pamlsky – jsou vyrobené z různých suroviny, v různých velikostech i tvarech, Pořídíte-li si malé kousky, jsou ideální volbou jako odměna při tréninku, za dobře provedené povely. Kupujete-li pamlsky jako odměnu po tréninku, volte takové, které jsou lehce stravitelné.

Dentální pamlsky – mají speciální tvar, který eliminuje vznik zubního plaku a kamene. Tím chráníte zuby vašeho psa. Pomáhají čistit mezizubní prostory. Mají za úkol masírovat dásně a osvěžovat dech. K dostání jsou různé tvary. Pořídit svému pejskovi můžete žvýkací kosti vyrobené z buvolí kůže, které nejen čistí chrup, ale i dlouho vydrží a navíc posilují kousací svaly.

Pamlsky podle tvaru

V nabídce naleznete různé tyčinky, plátky, sušenky, snacky, proužky nebo uzle. Záleží na jejich složení a na tom, čemu dáváte vy a váš pejsek přednost. Záleží i na příchuti.