Jak naučit psa jíst granule?

Granule pro psy je oblíbenou volbou mnoha pejskařů díky své pohodlnosti a cenové dostupnosti. Někteří psi však mohou být vybíraví nebo mají potíže s adaptací na granule. V tomto článku vám poskytneme tipy a triky, jak naučit psa jíst granule. Úvod do krmiva pro psy Granule pro psy jsou druh krmiva pro psy, které se […]

Granule pro psy je oblíbenou volbou mnoha pejskařů díky své pohodlnosti a cenové dostupnosti. Někteří psi však mohou být vybíraví nebo mají potíže s adaptací na granule. V tomto článku vám poskytneme tipy a triky, jak naučit psa jíst granule.

Úvod do krmiva pro psy

Granule pro psy jsou druh krmiva pro psy, které se vyrábí smícháním několika přísad a jejich následným vařením při vysoké teplotě. Výsledkem je křupavé a granule, které se snadno skladuje a podává. Granule pro psy se obvykle vyrábí z kombinace masa, obilovin a zeleniny, aby poskytovalo psovi vyváženou stravu.

Proč můj pes nechce jíst granule?

Někteří psi se mohou zdráhat jíst granule z různých důvodů. Jedním z častých důvodů je, že byli zvyklí na konzervy, které má jinou strukturu a chuť. Dalším důvodem mohou být problémy se zuby, které jim ztěžují žvýkání tvrdého krmiva. A konečně, někteří psi mohou být vybíraví a mohou dávat přednost pouze určitým druhům krmiva.

Přechod psa na granule

Pokud chcete svého psa převést na granule, je nutné to udělat postupně, abyste nenarušili jeho trávicí systém. Začněte tím, že smícháte malé množství granulí s jeho konzervami a postupně během několika dní množství granulí zvyšujte. Tento postup pomůže vašemu psovi zvyknout si na nové krmivo a zabrání zažívacím problémům.

Tipy, jak naučit psa jíst granule

Smíchání s konzervami: Pokud se váš pes zdráhá jíst granule, zkuste do něj přidat trochu šťavnaté konzervy, aby bylo atraktivnější. Postupně snižujte množství konzervy, dokud váš pes nebude jíst pouze granule.

Přidejte vodu: Někteří psi dávají přednost vlhkému krmivu. Zkuste do krmiva přidat malé množství teplé vody, aby změklo a bylo chutnější.

Používání pamlsků: Používejte malé kousky granulí jako pamlsky při odměňování, abyste psa povzbudili k jeho konzumaci. Tato metoda může psovi pomoci spojit si granule s pozitivními zážitky.

Buďte trpěliví: Může trvat nějakou dobu, než si váš pes zvykne na granule. Buďte trpěliví a důslední ve výcviku a nakonec se váš pes naučí granule jíst.

Výběr správné značky granulí pro vašeho psa

Při výběru značky granuli pro psy je důležité zohlednit kvalitu použitých surovin. Hledejte značky, které používají kvalitní zdroje masa, celozrnné obiloviny a zeleninu. Vyhněte se značkám, které používají dochucovadla, barviva a umělé konzervační látky. Můžete se také poradit se svým veterinářem, abyste určili nejlepší značku granulí pro konkrétní potřeby vašeho psa.

Důležitost čtení etiket při nákupu krmiva pro psy

Čtení etiket při nákupu krmiva pro psy je nezbytné, abyste zajistili, že svému psovi poskytujete vyváženou a výživnou stravu. Hledejte etikety, na kterých je uvedeno, že krmivo je založeno na mase a živočišných bílkovinách a neobsahuje žádné nebo obsahuje minimální množství obilovin a jiných dochucovadel.

Jak koupit granule pro psy v chovatelských potřebách?

Při nákupu granulí pro psy v chovatelských potřebách je důležité vybrat si renomovaný obchod pro  zvířata, který prodává vysoce kvalitní značky krmiv pro psy. Hledejte takové chovatelské potřeby, které mají kompetentní personál, který vám pomůže vybrat správné krmivo pro vašeho psa, jako je tomu například v chovatelských potřebách Fera24.cz. Před nákupem je také důležité zkontrolovat data spotřeby na balení krmiva pro psy.

Kdy vyhledat odbornou pomoc

Pokud váš pes stále odmítá jíst granule nebo se u něj objevují zažívací problémy, je důležité vyhledat odbornou pomoc veterináře. Veterinář vám pomůže zjistit, zda se u vašeho psa nevyskytují nějaké zdravotní problémy, které způsobují neochotu jíst granule, a poradí vám, jak problém vyřešit. Závěrem lze říci, že naučit psa jíst granule vyžaduje trpělivost, důslednost a trochu kreativity. Dodržováním tipů a triků uvedených v tomto článku můžete svému psovi pomoci zvyknout si na granule a poskytnout mu vyváženou a výživnou stravu. Nezapomeňte vybírat kvalitní značky krmiva pro psy a pokud máte jakékoli obavy ohledně stravovacích návyků svého psa, poraďte se s veterinářem.