Jak vybrat ideální granule pro zdraví a šťastný život vašeho psa?

Vybrat vhodné granule pro psa je důležitým rozhodnutím. Existuje mnoho faktorů, které je třeba zvážit, abyste zajistili, že strava vašeho psa je vyvážená, kvalitní a odpovídá jeho potřebám. A právě těm se budeme v dnešním článku věnovat. Toto jsou čtyři důležité faktory, které ovlivňují správnost výběru: 1. Stáří a velikost psa Výběr granulí by měl být […]

Vybrat vhodné granule pro psa je důležitým rozhodnutím. Existuje mnoho faktorů, které je třeba zvážit, abyste zajistili, že strava vašeho psa je vyvážená, kvalitní a odpovídá jeho potřebám. A právě těm se budeme v dnešním článku věnovat.

Toto jsou čtyři důležité faktory, které ovlivňují správnost výběru:

1. Stáří a velikost psa

Výběr granulí by měl být přizpůsoben věku a velikosti vašeho psa. Na trhu je k dispozici obrovské množství. Ohledně věku se prodávají základní tři typy, a to granule pro štěňata, dospělé psy a pro seniory. Také se rozdělují podle velikosti, aby se bez problému najedli psi jak malého, středního tak i velkého vzrůstu.

2. Složení krmiva

Přečtěte si pozorně složení granulí a zkontrolujte, zda obsahují kvalitní a vyvážené zdroje bílkovin (kvalitní krmivo by mělo obsahovat alespoň 30% živočišných proteinů z masa), tuků, sacharidů, vlákniny a dalších nutričních látek. Vyhněte se těm s vysokým obsahem umělých barviv, konzervačních látek a přebytečného cukru.

3. Výrobní postup

Ne všechny granule splňují určité standardy kvality a bezpečnosti. Proto je důležité se vždy přesvědčit, že ty, které vyberete pocházejí od důvěryhodného výrobce. Ověřit si to můžete jednoduše díky certifikací. Příkladem jsou AAFCO nebo pro Evropský trh FEDIAF.

4. Speciální potřeby

Pokud má váš pes nějaké speciální potřeby nebo alergie, pak je potřeba vybrat vhodné krmivo. Naštěstí v dnešní době není problém sehnat téměř cokoli. Ať už potřebujete granule pro psy s alergiemi na potraviny, citlivým trávením, kloubními problémy nebo speciálními dietními požadavky.

Nyní byste měli mít dostatek informací k tomu, abyste bez jakýchkoliv problémů vybrali tu nejlepší stravu, jež bude ve všech ohledech vyhovovat vašemu čtyřnohému mazlíčkovi.

Zdroj foto: Krasula / Shutterstock.com