Jak zaměstnat psa?

Pokud si pořídíte do domácnosti pejska, nestačí mu pouze dávat pravidelně najíst. Potřebuje vaši lásku a péči. Každý pes vyžaduje nějakou aktivitu a to jak fyzickou, tak i psychickou. Každý den si vyčleňte nějakou dobu, kterou se svým čtyřnohým chlupáčem strávíte. Aktivit, které mu můžete nabídnout, je velké množství. Psovi zaměstnáte hlavu, když ho budete […]

Pokud si pořídíte do domácnosti pejska, nestačí mu pouze dávat pravidelně najíst. Potřebuje vaši lásku a péči. Každý pes vyžaduje nějakou aktivitu a to jak fyzickou, tak i psychickou. Každý den si vyčleňte nějakou dobu, kterou se svým čtyřnohým chlupáčem strávíte. Aktivit, které mu můžete nabídnout, je velké množství. Psovi zaměstnáte hlavu, když ho budete trénovat. Můžete ho učit základní povely nebo nějaké jednodušší triky.

Pravidelné procházky

Ty představují základ. Pejsek se při nich vyvenčí, protáhne si nohy, očichá okolí, setká se s novými podněty a psími kamarády. Během procházek můžete zahrnout i nějaké ty cvičící aktivity. Trénujte třeba poslušnost, přivolání nebo jednoduché povely, které by měl zvládnout. Pamatujte na bezpečnost a pokud vyrážíte do přírody nebo do okolí, nechte pejska na stopovacím vodítku.

Psí hlavolamy

Jsou ideálním způsobe, jak pejskovi zaměstnáte hlavu. Učí trpělivosti a sebekontrole. Je to ideální způsob pro psí relaxaci. Dodávají sebedůvěru a odvahu. Začínejte s hlavolamy jednoduššími a postupně je ztěžujte. Nechte pejska v klidu, ať na jeho řešení přijde sám.

Oblibě se těší třeba čmuchací koberec. Postačí jakýkoli kousek koberce, který má vyšší vlákna. Může to být třeba kousek vyrobený z žinylky nebo z odřezků různých látek. Do koberce rozprostřete pamlsky a necháte pejska, aby si je v klidu našel.

Současný trh nabízí celou řadu zajímavých hlavolamů, záleží jen na to, jaký pejskovi pořídíte.

Psí sportovní aktivity

Díky nim poskytnete pejskovi potřebné vyžití a fyzickou únavu. Oblibě se těší agility. Také můžete zajít na nějaký psí cvičák. Existují i psí hřiště, kde naleznete různé překážky. Vyrazit můžete také do přírody, ta skýtá celou řadu překážek přirozených. Vyzkoušejte ta canicross – běhání se psem. Cestu si nachází i dogdancing.