Miracle Milly, nejmenší pejsek na světě, drží další rekord: Má už 49 klonů!

VIDEO: To, že čivavy jsou všeobecně považovány za nejmenší psí plemeno, asi nikoho nepřekvapí. Tito „kabelkoví“ psíci se ostatně v poslední době těší nebývalé popularitě po celém světě. Jenže někdy se stane, že i ten nejmenší může být ještě menší… To je případ šestileté fenečky Miracle Milly (Zázračné Milly). Pochází z Portorika, ale se svými majiteli nyní […]

VIDEO: To, že čivavy jsou všeobecně považovány za nejmenší psí plemeno, asi nikoho nepřekvapí. Tito „kabelkoví“ psíci se ostatně v poslední době těší nebývalé popularitě po celém světě. Jenže někdy se stane, že i ten nejmenší může být ještě menší…

To je případ šestileté fenečky Miracle Milly (Zázračné Milly). Pochází z Portorika, ale se svými majiteli nyní žije na Floridě. Když se postaví, měří v kohoutku pouhých 9,5 centimetru. To ji činí vůbec nejmenším psem na světě. Už v roce 2013 se dostala do Guinessovy knihy rekordů, když z trůnu sesadila další čivavu z Kentucky, měřící celých 10 centimetrů!

Porod málem nepřežila, dnes si užívá slávy

Když se Milly narodila, nikdo nevěřil, že by mohla přežít. „Vážila jenom 28 gramů a vešla se na čajovou lžičku,“ říká její panička Vanessa Semler. Odvážné miniaturní štěňátko se však přece jen podařilo vypiplat. Dostávala každé dvě hodiny ve dne v noci kapátkem stravu a pomalu rostla.

Dnes si pyšná majitelka rekordu užívá zasloužené slávy. Je středem pozornosti novinářů a televizních štábů, jezdí se svými majiteli po celém světě, má vlastní facebookové i webové stránky a statisíce fanoušků. Nebojí se ani vystupovat v reklamách.

O Milly se začali zajímat vědci, dnes má 49 „dvojníků“

Její miniaturní velikost začala zajímat i vědce. Panička přijala pozvání do laboratoří Sooam Bioterch Research Fondatin v jihokorejském Soulu. Tady začali odborníci zkoumat příčiny nepatrného vzrůstu. Hledali také gen, který to zapříčiňuje. Nakonec se rozhodli Milly naklonovat. „Původně bylo v plánu jen deset klonů, z toho devět mělo být určeno pro vědecké účely a jeden měl patřit nám,“ vysvětluje Vanessa Semler.
Nakonec ale vzniklo hned 49 klonů – v Jižní Koreji je totiž toto plemeno nesmírně ceněno. Miracle Milly je tak držitelkou dalšího rekordu, kdy se stala nejklonovanějším psem na světě.
Dlužno ovšem podotknout, že žádný z těch drobečků Milly „nedorostl“, všichni jsou větší. A tak je skoro mikroskopická fenka stále tím nejmenším psíkem na světě.

Foto:
Facebook – miraclemilly

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *