Trávíte celý rok na cestách? Sjednejte si celoroční cestovní pojištění

Milujete cestování a jakmile to je jen trochu možné, nasedáte do letadla, usedáte za volant nebo nastupujete do vlakového kupé a opouštíte rodnou zem? Abyste při svých cestách byli dokonale chráněni, nezapomeňte si vždy sjednat spolehlivé cestovní pojištění. Kdy se vám celoroční cestovní pojištění vyplatí? Celoroční cestovní pojištění funguje jako běžné cestovní pojištění a chrání […]

Milujete cestování a jakmile to je jen trochu možné, nasedáte do letadla, usedáte za volant nebo nastupujete do vlakového kupé a opouštíte rodnou zem? Abyste při svých cestách byli dokonale chráněni, nezapomeňte si vždy sjednat spolehlivé cestovní pojištění.

Kdy se vám celoroční cestovní pojištění vyplatí?

Celoroční cestovní pojištění funguje jako běžné cestovní pojištění a chrání vás v případě, že si přivodíte úraz. Kdy se vám ale vyplatí sjednat si pojištění na cesty, které platí celoročně, místo toho jednorázového? Pokud během jednoho roku vycestujete minimálně třikrát za hranice Česka, je investice do celoročního pojištění cest výhodná, protože na ni ušetříte.

Výhody cestovního pojištění

Kromě uhrazení léčebných výloh vám ale pojištění na cesty poskytuje i celou řadu dalších výhod. Například:

  • připojištění storna zájezdu,
  • připojištění zavazadel,
  • připojištění odpovědnosti za škodu,
  • asistenční služby,
  • úrazové připojištění.

Vždy si druh připojištění a dodatkových služeb vybírejte podle toho, kam se chystáte a jakým aktivitám se v cílové destinaci budete věnovat.

Jak je to s úhradou celoročního cestovního pojištění?

Otázkou, kterou si možná nyní kladete zůstává, jak je to s platbou celoročního cestovního pojištění. Platba pojistného se liší v závislosti na pojišťovně, ale zpravidla si můžete vybrat z úhrady jednorázové a měsíční. To, kdy zaplatit pojistné, zjistíte vždy před samotným sjednáním pojištění, takže se nemusíte bát, že se upíšete k něčemu, co se vám nelíbí. Než dojde k podpisu smlouvy, pečlivě si přečtěte veškeré podmínky, abyste věděli, do čeho přesně jdete.

Užívejte si cestování a poznávání zahraničních krajů naplno a neřešte před každou cestou pojištění na cesty. Při sjednání celoročního cestovního pojištění budete v klidu a pohodě, a ještě navíc ušetříte.