Vyberte si to nejkrásnější povlečení do vaší ložnice

Ložnici jako místo relaxu netvoří jen bytelná postel a kvalitní matrace, ale i dobře vybrané povlečení. Kromě toho, že dotváří celkový dojem z ložnice, má ještě jednu, mnohem důležitější roli. Ovlivňuje kvalitu spánku. Jen pod příjemným povlečením se totiž vyspíte dorůžova a plni sil do dalšího dne. Není povlečení jako povlečení Povlečení mnozí z nás berou jako […]

Ložnici jako místo relaxu netvoří jen bytelná postel a kvalitní matrace, ale i dobře vybrané povlečení. Kromě toho, že dotváří celkový dojem z ložnice, má ještě jednu, mnohem důležitější roli. Ovlivňuje kvalitu spánku. Jen pod příjemným povlečením se totiž vyspíte dorůžova a plni sil do dalšího dne.

Není povlečení jako povlečení

Povlečení mnozí z nás berou jako nutnost, kterou obléknou na deku a polštář. Nepřemýšlíme už o tom, že právě povlečení může dost zásadně ovlivnit kvalitu spánku. Jen pod příjemně měkkým povlečením, které nestudí a neškrábe se dobře vyspíte.

Jak vybrat to pravé povlečení?

Na designu záleží, jeho volbu bychom ale neměli stavět na první místo. Mnohem důležitější je volba materiálu, velikosti a třeba i zapínání.

Bavlna je klasika, která nezevšední

Bavlněné povlečení je hezké na pohled a příjemné na dotek. Co si budeme povídat, právě ten dotek je důležitý, povlečení je totiž v těsném kontaktu s pokožkou. Bavlněné povlečení je navíc prodyšné a savé, snese i vysoké teploty praní a žehlení. Jediná jeho nevýhoda je to, že se mačká, takže je třeba ho žehlit.

Bavlněný satén je příjemnější než satén z polyesteru

Klasická bavlna v plátnové vazbě vás neláká? Rádi byste lesklý satén? Dejte přednost povlečení z bavlněného saténu, které se sice leskne o trochu míň než to z polyesteru, ale neškrábe, neelektrizuje vlasy a nestudí.

Znáte krepové povlečení?

Krep není zvláštní materiál, ale jen odlišné zpracování bavlny, které si zachovalo všechny její přednosti a má ještě jedno velké plus navíc. Nemačká se a žehlení je u něj zakázané.

Víte, že u krepu se v pravidelných pruzích střídá jemná a zvrásněná část, což dělá povlečení originálním? Při správné péči se navíc těší dlouhé životnosti, spát pod ním mohou i lidé, kteří se nadměrně potí.

Mikrovlákno je hebké a lehké jako pírko

Povlečení z mikrovlákna připomíná hedvábí a je lehoučké jako peříčko. Stejně jako bavlněné povlečení je prodyšné a od těla dobře odvádí vlhkost. Mezi jeho další přednosti patří skutečnost, že rychle schne, nežehlí se a je přirozeně antibakteriální. Žádní roztoči ani bakterie se v něm nezabydlí.

V zimě vás zahřeje flanelové povlečení

Kdo by se během chladných nocí rád v posteli nezachumlal do příjemně hřejivého povlečení? I ty největší zimomřivce zahřeje povlečení z flanelu, jehož základem je 100% bavlna upravená česáním na flanel.

Jak je to s rozměry povlečení?

Standardní velikost polštáře je 70×90 cm, přikrývka mívá obvykle 140×200 cm, setkat se ale můžete také s prodlouženou přikrývku (140×220 cm) nebo francouzskou dekou (200×200 cm, 220 x 220 cm, může mít dokonce i 240×240 cm). Než si povlečení koupíte, zkontrolujte rozměry deky, kterou máte doma.