10 koček Freddieho Mercuryho: Miloval je více, než lidi

Film Bohemian Rhapsody, nedávno uvedený do kin, nám přiblížil život světové legendy Freddieho Mercuryho. Sleduje hudební dráhu a životní dráhu tohoto výjimečného umělce. Popisuje i jeho přednosti a slabosti. O jedné vášni se ale zmiňuje jen okrajově: Freddie bezmezně miloval kočky… Král rockové scény měl rád kočky více než lidi, nepořídil si ani psa. „Člověk […]

Film Bohemian Rhapsody, nedávno uvedený do kin, nám přiblížil život světové legendy Freddieho Mercuryho. Sleduje hudební dráhu a životní dráhu tohoto výjimečného umělce. Popisuje i jeho přednosti a slabosti. O jedné vášni se ale zmiňuje jen okrajově: Freddie bezmezně miloval kočky…

Král rockové scény měl rád kočky více než lidi, nepořídil si ani psa. „Člověk vlastní psa, ale kočka vlastní člověka,“ vysvětloval svou vášeň pro tyto nezávislé mazlíčky, kteří žili stejným způsobem, jako on.

Se svými kočkami si telefonoval

Jak vzpomínají jeho přátelé, Mercury se svým mazlíčkům věnoval tak, jako by to byly jeho děti. Stačilo jemné kočičí kýchnutí nebo jakýkoliv jiný náznak nemoci a byl okamžitě přivolán veterinář, aby „nemocného“ prohlédl.
Když byl zpěvák na turné, nezapomněl svým kočkám telefonovat. Jeho miláčci si s ním toho asi mnoho nenapovídali, ale Mercurymu stačilo je „slyšet“, povědět jim o tom, co celý den dělal a jak mu chybí.

Delilah byla nejoblíbenější

Výsadní postavení mezi kočkami měla jeho Delilah. „Byla to velmi rozmazlená kočka,“ vzpomíná zpěvákův partner James Hutton ve své knize Mercury a já. Mohla si dělat co chtěla, její pán ji dokonce chránil před ostatními kočkami.  Směla spát v nohách jejich postele, odkud se vydávala na noční toulky po Garden Lodge. Pro Freddieho znamenala tolik, že o ní složil i stejnojmennou píseň.

10 koček Freddieho Mercuryho

Tíffany

První kočky Tom a Jerry sdílely v 70. letech minulého století domov s jeho tehdejší snoubenkou Mary Austinovou.  Následovala Tiffany, kterou mu věnovali přátelé, a pak Delilah, Dorothy, Goliath, Lili, Miko, Oscar a Romeo, žijících spolu s Mercurym a Huttonem v jejich domě.

Freddie své kočky miloval natolik, že měl říct jednomu novináři krátce před svou smrtí: Všechno zdědí kočky a Mary…

Zdroj: Archiv a adangerousminds.net

2 názory na “10 koček Freddieho Mercuryho: Miloval je více, než lidi”

  1. Pingback: Nejdražší kočičí plemena: Americký curl s kadeřavýma ušima - Mazličkoviny

  2. Ano miloval je na devse,je to krasa mit tolik kocicek,take jsem milovnice kocicek jsou pro mne vsim:-)
    Freddie,brzy navidenou❤

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *