Výcvikové video tipy: Učíme psa chodit po schodech

VIDEO: Seznámení našeho psa se schody mu usnadní jejich překonávání a předejde mnoha nepříjemnostem. Toto cvičení je vhodné především pro odrostlá štěňata a bojácné psy. Překonání výškové překážky může být pro některé pejsky velký problém. Zvláště ty bojácné je třeba učit s velkou trpělivostí. Naše video vám ukáže, jak na to krok za krokem. S cvičením můžete […]

VIDEO: Seznámení našeho psa se schody mu usnadní jejich překonávání a předejde mnoha nepříjemnostem. Toto cvičení je vhodné především pro odrostlá štěňata a bojácné psy.

Překonání výškové překážky může být pro některé pejsky velký problém. Zvláště ty bojácné je třeba učit s velkou trpělivostí. Naše video vám ukáže, jak na to krok za krokem.


S cvičením můžete začít i u dospělých, daleko vhodnější je ale naučit to svého čtyřnohého kamaráda už od malička. Tedy ve chvíli, kdy štěně překoná svůj dětský věk.
Začít bychom měli na nepříliš rušném místě a u krátkých schodů. Připravte si také dostatek pamlsků, abyste mohli pejska odměnit za každý i drobný úspěch. Pokud je to i tak pro vašeho kamaráda nepřekonatelný problém, zkuste to třeba u obrubníku, který je nižší a pes přes něj vidí dál.
V našem návodovém videu vám také ukážeme, jak pejska naučit chůzi po netypických schodech, jako jsou například železné s průhlednými stupáky. Strach z něčeho takového, jako že vidím dolů na zem, je zcela pochopitelný. Občas s tím mají problém i někteří lidé V tomto případě platí dvojnásob, že s trpělivostí nejdál dojdeš.

A co teprve chůze po schodech pojízdných! I to se dá zvládnout a my vás to naučíme v některém z dalších dílů našeho seriálu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *