Známe Kynology roku 2017

Páníčky, kteří stojí za sportovními výkony svých psů, oceňuje soutěž Kynolog roku. Je jediná svého druhu a má úspěšně za sebou 8. ročník. K vyhlášení vítězů za loňský rok se uskutečnilo koncem února na slavnostním galavečeru v pražském klubu MeetFactory. Absolutním vítězem se stala Tereza Králová, loňská mistryně světa v agility v kategorii Large. Soutěž má celkem 22 kategorií – […]

Páníčky, kteří stojí za sportovními výkony svých psů, oceňuje soutěž Kynolog roku. Je jediná svého druhu a má úspěšně za sebou 8. ročník. K vyhlášení vítězů za loňský rok se uskutečnilo koncem února na slavnostním galavečeru v pražském klubu MeetFactory. Absolutním vítězem se stala Tereza Králová, loňská mistryně světa v agility v kategorii Large.

Soutěž má celkem 22 kategorií – 11 seniorských, 6 juniorských a 5 speciálních. Večerem provázel známý moderátor Jonáš Novotný spolu s Jakubem Štýbrem, šéfredaktorem časopisu Psí sporty, který přímo na pódiu přidával odborné hodnocení. Odborná porota vybírala vítěze ze 73 nominovaných kynologů (55 dospělých a 18 juniorů) v každé z 11 sportovních kategorií a z 6 juniorských. Z jednotlivých vítězů se přímo během večera volil i absolutní vítěz – Kynolog roku 2017 a Kynolog roku – junior 2017. V hlasování veřejnosti o nejsympatičtějšího kynologa zvítězila Kateřina Malačková, vicemistryně světa v agility 2017.

Vítězství vybojovala Tereza Králová

O vítězství Terezy Králové rozhodlo zlato z Mistrovství světa v agility 2017 v kategorii Large a 2. místo ze soutěže družstev na European Open. Tento titul vybojovala Tereza se svou psí parťačkou Say. Zvláštní ocenění Kynologický počin roku 2017 udělil partner ankety, časopis Psí sporty. Za loňský rok tento titul připadl Mistrovství světa v agility 2017, kterého se v říjnu v Liberci účastnilo kolem 500 závodníků se psy z více než 40 zemí z celého světa. Figurantem roku se stal Jaroslav Vyhnal. Kynologem roku 2017 za juniory byla zvolena Klára Kokešová a Roxi – juniorská vítězka European Open 2017.

Nejlepší kynologové v jednotlivých kategoriích

V kategorii dogdancing zvítězila Vanda Gregorová s Brandy. Tento tým se v loňském roce stal již podesáté v řadě mistrem ČR v kategorii Heelwork to Music. V dogfrisbee zazářila Míša Andrová s Kimkou, které vybojovaly bronz na Mistrovství světa USDDN v distanční disciplíně Super Pro Toss & Fetch. Ve flyballe získal první místo tým The Rebels Hardcore. V mondioringu se nejvíc dařilo Zdeňkovi Dadákovi s Barneym, mistrovi ČR belgických ovčáků 2017. V kategorii mushing, jízda se psím spřežením, porota ocenila Jiřího Vondráka a v individuálních musherských disciplínách Martinu Štěpánkovou (mistryně světa IFSS v ženském canicrossu). Disciplína obedience patřila Daně Valešové s Andromedou. Její Medy ve svých 10 letech získala již pátý titul mistryně ČR v této disciplíně. V pasení porota určila vítězkou Ivu Jílkovou a Dota a v záchranařině Evu Klemšovou s Kirou a Briou.  Ve sportovní kynologii, která zahrnuje stopy, poslušnost a obranu, zabodoval Marek Černý s Orexem.

Sportovní kategorie

Sportovní kategorie zahrnovaly agility, dogdancing, dogfrisbee, flyball, mondioring, mushing – spřežení, mushing – individuální disciplíny, obedience, pasení, sportovní kynologii a záchranařinu. Junioři soutěžili v těchto šesti kategoriích: agility, dogdancing, dogfrisbee, mushing – individuální disciplíny, obedience a sportovní kynologie.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *